Винуватця міськради працівники спецслужб затримали напередодні в Харкові.

Слідували мають дані, що ще в 2017 році на території РФ Хмельницького завербував полковник ФСБ Олександр Ушаковый, з яким він був знайомий ще раніше, в 2016 році, коли їздив в Кабардино-Балкарії.

СБУ
СБУ

У СБУ зазначають, що Ушаков був кадровим розвідником, який під прикриттям посади "помічник у сфері освіти Нижегородської області" курирував ідеологічні проекти російських спецслужб, збір інформації про молодіжні течії, диверсійну роботу з боку терористичного керівництва окупованих територій Донбасу.

Харківський чиновник, виходячи з даних СБУ, був важливою фігурою для Ушакова, оскільки не спілкувався з ним не тільки в месенджерах, але і проводив зустрічі на території РФ і європейських країнах.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Нами встановлено, що громадянин України, використовуючи своє службове становище, а також доступ до значного масиву інформації збирав і передавав Російським спецслужбам інформацію про молодіжних організаціях і рухах, діяльність і фінансування громад різних конфесій, національно-патріотичних об'єднань, ступінь впливу, їх керівників, співробітників харківської міської ради тощо.

На відео, яке показали СБУ, чоловік зізнається про роботу з ФСБ.

Журналісти дізналися в ньому заступника директора Департаменту молоді та спорту міськради Насіння Хмельницького.

Раніше він обіймав посаду заступника начальника відділу контролю у сфері житлово-комунального, транспортного та дорожнього господарства Департаменту контролю.

СБУ
СБУ

До того ж, у Харкові Хмельницького знають за його громадської діяльності. Він є засновником організації "Союз харківських активістів," яка нещодавно виграла грант від мерії на волонтерську діяльність. Серед останніх заходів союзу - організації творчих вечорів чиновників, популяризація теми допомоги ветеранам другої світової війни, збір підписів за скасування заборони соцмережі "Вконтакте", а також численні подорожі - не тільки в Європу, але і в окупований Крим, під час яких, кажуть в СБУ, чиновник спілкувався зі своїми кураторами з ФСБ і передавав їм дані.

У міськраді утримуються від коментарів з приводу затримання чиновника.

Це вже другий представник місцевого самоврядування Харкова, якого підозрюють у державній зраді.

У вересні підозра було оголошено близького соратника Кернеса, голови Холодногірській адміністрації і депутата міськради від партії "Відродження" Максиму Мусееву.

За даними поліції і прокуратури, він, маючи паспорт Росії, працював на ФСБ і передавав їм інформацію про ЗСУ. Однак, затримати його не змогли – він зумів втекти за кордон.

Нагадаємо, СБУ спіймала путінського шпигуна: працював на Кернеса

Як раніше повідомляв "Знай.ua" Гордона хочуть вбити: "Бузина вже зачекався"

ТакожЗнай.иа" писав про те, що Українського воїна під дулами автоматів змусили дати інтерв'ю в Донецьку: ми не хотіли, це був наказ