Під час святкування персидського Нового року, Новруза, у столиці Афанистана Кабулі сталося шість вибухів. В результаті загинули шестеро людей, а ще 23 отримали поранення, про що повідомляє Reuters, посилаючись на інформацію місцевих чиновників.

Трагедія сталася на заході Кабула, неподалік від храму Карт-е-Сакхи в мусульманському районі, де проживають шиїти.

Можливих причин вибухів кілька: представник МВС заявив, що це був мінометний обстріл, а в повідомленні Міністерства оборони переконані, що по домівках і місцям святкування Новруза були випущені три ракети. У Міністерстві оборони також заявили, що поліція затримала підозрюваного.

Згідно інформації Anadolu Agency, у МОЗ Афганістану повідомили, що двоє з поранених перебувають у критичному стані. Відповідальність за теракт поки не взяло на себе жодне терористичне угрупування.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що нещодавно жителі Маріуполя були шоковані їдким димом, який накрив місто, а також гучними звуками і пожежою, яку можна було побачити з будь-якого району. На відео, яке виклали в інтернет, можна було побачити, що епіцентром є територія меткомбінату "Азовсталь". Як стало відомо, між доменним і мартенівським цехом сталося загоряння, яке супроводжувалося яскравими спалахами і гуркотом.

Як повідомляв портал "Знай.uа": у вівторок, 19 березня у житловому будинку в українській столиці відбувся вибух невстановленого предмета. В його результаті пошкоджено стіни під'їзду і вікна у квартирах. Правоохоронці встановлюють, який саме пристрій вибухнув, при цьому на місці події працювали патрульні, слідчо-оперативна група, а також співробітники вибухотехнічної служби.

Також "Знай.uа" писав, що жителів Луганська налякав сильний вибух, в результаті якого, на щастя, ніхто не постраждав. Вибуховий пристрій знаходився в легковому автомобілі, при цьому пошкоджено сусідні житлові будинки. Для якої мети це зроблено і ким, з'ясовує слідство.