Моторошна історія сколихнула всю Україну. Поліція розглядає версію вбивства 5-річної дівчинки, яку забрали з прийомної сім'ї та повернули біологічним батькам.

Інцидент стався на Житомирщині.

Про це 28 травня на сторінці в соцмережі написав представник Національної поліції Вячеслав Печененко.

"Поки дорослі і суди визначаються в якій сім'ї повинна виховуватися 5-річна дівчинка, самої дитини, за наявною у поліції інформації, вже немає в живих. 27 травня в поліцію надійшло повідомлення, що в одному з сіл Овруцького району батьки могли вбити свого малолітнього дитини. При перевірці мати намагалася видати сина за зниклу дочку, надівши йому дівчачі речі. Швидко розібратися поліцейським допомогла громада села. Люди чітко вказали, що це не Даша під тиском цих свідоцтв - ще одне страшне зізнання... Зараз поліція почала кримінальне провадження за фактом вбивства малолітньої дитини", - написав Печененко.

скрин/Facebook


За його словами, дитину у минулому році забрали з прийомної родини. Тут не обійшлось без горе-активістів, які потужними зусиллаями переконували, що дівчинці буде краще з біологічними батьками.

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК
Показати ще

До слова, цю парочку уже позбавили батьківських прав на двох інших діток.

У прийомній сім'ї дитині було добре, про неї дбали, займалися вихованням і оздоровленням. Однак її повернули батькам, які зловживали алкоголем і про це знали всі.

"Поки прийомні батьки намагалися через вищі судові інстанції оскаржити рішення місцевих судів і повернути дитину, 5-річна Даша безслідно зникла. За трохи більше року її перебування в біологічній родині ні прийомної матері, ні навіть комісіям, які приїжджали для перевірки умов проживання, не вдалося відвідати дівчинку. Батьки просто не відкривали двері і негайно повідомляли про такі візити горе-активістам. Останні так само невідкладно піднімали шум у соцмережах. Навіть составленые в червні 2018-го адміністративні матеріали відносно батьків за неналежне виконання обов'язків по вихованню дітей були врешті-решт скасовано в суді (не без допомоги "друзів" сім'ї). А ще через якийсь місяць дитини не стало", - повідомляє В'ячеслав Печененко.


У поліції розглядають версію вбивства дитини.

Згодом ситуацію прокоментував перший заступник голови Національної поліції України В'ячеслав Аброськін.

За його словами, з'явилась інформація про те, що дівчинку, зі слів матері, вбив її співмешканець, ще коли малечі було 3 роки.

"Мати дитини повідомила, що ще в серпні 2018 (!) Її співмешканець під час сварки штовхнув дитину, яка впала і вдарилися головою. Дитина втратила свідомість. Після невдалих спроб штучного дихання дитини, співмешканець жінки, розвівши вогонь в печі будинку, спалив тіло дівчинки, а кістки виніс на вулицю", - написав Аброськін в соцмережі.

Нагадаємо, в річці на Закарпатті виявили тіло дитини, про зникнення ніхто не заявляв, хто батьки - не відомо.

Як повідомляв портал Знай.ua, знайдений череп відомої балерини поставив на вуха всю столицю.

Також Знай.ua писав про те, що український заробітчанин жорстоко поквитався з начальством. А ще його підозрюють у вбивстві неповнолітньої дівчинки.