Двом жителям Балаклії Харківської області виплатили компенсацію за пошкоджене майно та моральну шкоду після того, як на території військової частини у березні 2017 року вибухнули боєприпаси.

Один з позивачів подав до суду на Міноборони після того, як під час вибуху снаряд прилетів у його гараж і розкурочив Mitsubishi Lancer. Крім того, один з боєприпасів потрапив у квартиру Андрія У. Якщо житло відремонтували, то за автомобіль ніхто не збирався повертати гроші. Тому довелося подати до суд.

Другий житель Балаклії – Григорій Ф. вирішив добиватися компенсації за згорілу Toyota Corolla.

Обидва постраждалих виграли справу, проте, грошей довелося чекати більше 2 років.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Так, Андрій отримав компенсацію у 242 тисячі гривень за матеріальний збиток і 30 тисяч гривень за моральний, Григорій – 152 тисячі і 20 тисяч відповідно.

Як повідомлялося, 23 березня 2017 року в Балаклії почалася пожежа на складі боєприпасів. У результаті інциденту евакуювали 30 тис. осіб, постраждало 400 будівель, 2 померло і 5 опинилося у лікарні.

Нагадаємо, журналіст показав, як виглядають дороги в українській провінції.

Раніше Знай.ua повідомляв, українцям розповіли, скільки коштували вибухи на військових складах.

Також Знай.uа писав, п'яний український військовослужбовець спровокував масову евакуацію.