На Дніпопетровщині щури щорічно забирають життя людей.

Фахівці попереджають, що зараз почався небезпечний сезон, тому що літо в розпалі, і багато хто в Дніпрі відпочиває на природі. Однак люди забувають, що наражають своє здоров'я і навіть життя на небезпеку.

У деяких водоймах можуть бути бактерії, що викликають вкрай небезпечне захворювання — лептоспіроз, який з'являється завдяки щурам і мишам.

Якщо воно протікає у важкій формі, то може стати причиною смерті.

Кожен рік в Дніпропетровській області на лептоспіроз хворіють від 10 до 40 осіб - і щороку фіксують летальні випадки. Часто жертвами смертельної хвороби стають любителі риболовлі і дачники.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Наприклад, в 2018 році від лептоспірозу помер 41-річний рибалка з Кривого Рогу. А в 2017 року зафіксовано 12 випадків захворювання на лептоспіроз, у тому числі і один летальний. У 2017 році помер фанат рибалки з Жовтих Вод.

«Часто причиною зараження можуть бути садна, тріщини або порізи на шкірі. Саме через них припадає лептоспіра і людина піддається непростій і підступній хворобі – лептоспіроз. У водойми лептоспіра попадає саме з сечею гризунів», — розповідає заввідділом особливо небезпечних інфекцій ДУ «Дніпропетровський обласний лабораторний центр МОЗ України» Галина Шамичкова.

Щоб захистити себе, фахівець радить рибалкам і відпочиваючим потрібно заклеювати місце порізу, садна або надіти рукавички, тобто потрібно закрити рану.

Також категорично заборонено заковтувати воду з водойм під час купання, не мити в ній продукти і посуд.

Варто також зазначити, що молоко обов'язково потрібно кип'ятити, бо корова теж може хворіти на лептоспіроз.

Нагадаємо, у Німеччині закрили останню хутрову фабрику заради порятунку тварин.

Як повідомляв Знай.uа, корова спробувала себе в ролі ластівки, подивитися на видовище зібралося ціле місто.

Знай.uа писав, що вуличний пес розгриз вагітній жінці живіт.