З попереднього звіту Організації цивільної авіації Ірану випливає, що авіалайнер МАУ, який розбився в Ірані в ніч на 8 січня, загорівся перед катастрофою і намагався повернутися в аеропорт. Таку інформацію оприлюднено на сайті відомства.

Голова організації Алі Абедзаде заявив, що на загоряння перед катастрофою вказують повідомлення очевидців. Крім того, траєкторія польоту говорить про те, що лайнер збирався повернутися в аеропорт вильоту. У звіті Ірану також вказано, що "після зіткнення з землею стався вибух".

Аварія літака МАУ в Ірані, фото: REUTERS
Аварія літака МАУ в Ірані, фото: REUTERS

Водночас, згідно зі звітом екіпаж літака не повідомляв про які-небудь незвичайні обставини під час польоту. Авіалайнер, на борту якого перебували 167 пасажирів і 9 членів екіпажу, виконував рейс з Тегерана в Київ. Серед загиблих в результаті аварії Боїнга 737 є 11 громадян України.

В Кабміні прийняли рішення про припинення роботи українських авіакомпаній у повітряному просторі Ірану до з'ясування причин авіакатастрофи літака української авіакомпанії МАУ в Тегерані. Офіс генерального прокурора України почав розслідування авіакатастрофи.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч
Показати ще

Авіакатастрофа в Ірані, фото: AP
Авіакатастрофа в Ірані, фото: AP

Нагадаємо, український літак розбився в Ірані одразу після зльоту: 180 пасажирів на борту

Як повідомляв портал "Знай.ua", в Ірані розбився літак МАУ з українцями на борту, усі версії трагедії

Також "Знай.ua" писав, про аварію українського літака в Ірані: повна хроніка і що відомо