В Ірані арештували декількох осіб, причетних до збиття українського літака над Тегераном. Про це стало відомо від представника судової влади Ірану Голамхоссейна Есмаїлі.

Представник судової влади Ірану Голамхоссейна Есмаїлі заявив про арешт декількох осіб через катастрофу українського літака поблизу Тегерана. Про це повідомляє Dailymail.

Аварія літака МАУ в Ірані, фото: Reuters
Аварія літака МАУ в Ірані, фото: Reuters

"Судова влада Ірану заарештувала деяких людей за їх роль у катастрофі українського літака, який, за словами Тегерану, був випадково збитий іранською ракетою", - йдеться у повідомленні.

Подробиць Есмаїлі не повідомив. Президент Хассан Рухані пообіцяв покарати відповідальних, він назвав збиття Boeing 737 "непростимою помилкою". Після первинних заперечень та подальшого визнання режим був вимушений вжити заходів після нової хвилі протестів.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Авіакатастрофа в Ірані, фото: AP
Авіакатастрофа в Ірані, фото: AP

Літак регулярного рейсу PS 752 Тегеран – Київ авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" розбився в Ірані вранці 8 січня. У літаку було 167 пасажирів та 9 членів екіпажу, усі 176 осіб загинули. Корпус вартових ісламської революції (КВІР) взяв на себе відповідальність за збиття українського літака МАУ під Тегераном. Командувач аерокосмічними силами КВІР Амір-Алі Хаджизаде пояснив, що оборонна система Ірану помилково визначила український літак як крилату ракету.

Повідомляється, що група рятувальників Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) повернулася в Україну з Ірану після завершення роботи на місці катастрофи літака авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України".

Українські рятувальники повернулися з Ірану, фото: ДСНС
Українські рятувальники повернулися з Ірану, фото: ДСНС

Нагадаємо, Іран опублікував звіт про причини аварії літака МАУ поблизу Тегерана

Як повідомляв портал "Знай.ua", в Ірані розбився літак МАУ з українцями на борту, усі версії трагедії

Також "Знай.ua" писав, про аварію українського літака в Ірані: повна хроніка і що відомо