24 квітня українці відзначатимуть свято Воскресіння Ісуса Христа. За традицією, на Великдень печуться святкові паски. Звичайно, робиться це зазвичай в Чистий (Великий) четвер, але не у всіх є така можливість через роботу.

Тому, наш швидкий рецепт паски точно припаде до смаку всім господиням і господарям. Невелика ремарка - паски за цим рецептом завжди вдаються.

Великодні паски, фото Знай.uа
Великодні паски, фото Знай.uа

Опара:

  • тепле молоко (не гаряче!)- 125мл
  • борошно - 100г
  • цукор - 1ст.л
  • дріжджі - 10г (якщо живі, то 30г)⠀

Тісто:

Популярні новини зараз
Ксенія Мішина ледве стримує сльози через жителів Європи: "За що нам..." Дружина Євгена Кошового показала розруху, яку залишили після себе окупанти, і заговорила про ненависть: "У саме серце" "Я вам зараз покажу": журналістка ТСН засняла Марічку Падалко перед ефіром Нумеролог Владислав Грицай сказав, коли закінчиться війна - місія України почалася: "Виповнюється пророцтво"
Показати ще
  • 4 яйця + 4 жовтки
  • цукор - 200г
  • сіль - 1/2ч.л
  • сметана-200г
  • вершкове масло-200г
  • опара
  • борошно-550г
  • родзинки-70г
  • цукати-70г⠀

Глазур:

  • желатин - 2ч.л
  • цукрова пудра-200г
  • вода-8ст. л

Великдень 2020: страви, паски, салати, рецепти, скрін із YouTube
Великдень 2020: страви, паски, салати, рецепти, скрін із YouTube

Спосіб приготування:

  1. Для опари змішуємо тепле молоко (~40 градусів), цукор, борошно і дріжджі. Накриваємо плівкою і на 15 хвилин в тепле місце.
  2. Збиваємо цукор, сіль з яйцями до пишної білої піни. Додаємо сметану, масло, опару і добре перемішуємо. Далі в кілька етапів додаємо борошно і перемішуємо лопаткою тісто. Накриваємо плівкою і в тепле місце на 1,5 години.
  3. Додаємо цукати і родзинки обвалені в борошні, перемішуємо і перекладаємо у форми. Заповнюємо форми на 1/3. Накриваємо рушником і прибираємо в тепле місце ще на хвилин 40. Тісто піднялося, тепер прибираємо в розігріту до 180 градусів духовку на 50-55 хвилин (режим верх-низ).
  4. Для глазурі: желатин замочуємо у воді, а цукрову пудру з водою доводимо до кипіння. Розчиняємо в ній набряклий желатин і збиваємо міксером на максимальній швидкості. Чим довше ви її будете збивати, тим щільнішою вона буде. Застигає на пасці протягом 15 хвилин.
  5. Дістаємо паски з духовки, даємо їм охолонути і покриваємо глазур'ю. На завершення прикрашаємо за смаком і насолоджуємося красою.

Смачного, щасливого свята Великодня і мирного неба над головою!

Великдень
Великдень

Нагадаємо вам рецепт глазурі на великодні паски без яєць, яка не кришиться і не липне.

Раніше ми повідомляли як зробити патріотичні крашанки на Великдень в домашніх умовах - гості будуть в захваті.

Також ми ділилися швидким рецептом паски на Великдень без замісу тіста.