З початку повномасштабної війни в Україні яку розгорнула Росія, багато українців стали менш вибірково ставитися до свого раціону харчування. Готували з того "що є".

Але навіть з таким підходом можна зробити шедевр кулінарії при мінімумі продуктів. Такому позаздрять навіть ресторани Ектора Хіменеса-Браво з "Майстер Шеф".

Також багато українців готують їжу для військових ЗСУ на позиції і сил ТРО. Так чому б не спробувати зі звичайної перловки приготувати щось таке смачне, що подарує нашим героям ще більше сил і натхнення для захисту України.

Перловка з м'ясом, фото: кадр з відео
Перловка з м'ясом, фото: кадр з відео

Всі продукти можна брати в пропорціях як хочеться, але приблизно:

Популярні новини зараз
Хливнюк з "Бумбокс" після успіху "Червоної калини" у формі станцював запальний танець: "Флешмоб, вчимо рухи" Бажання збуваються, зірка "Танців з зірками" Влад Яма потанцює з усіма бажаючими: "Новий рівень" Такою її ще не бачили: зірка "Кварталу 95" Олена Кравець відкрила в собі новий талант, "Я ридала весь день" "Я вам зараз покажу": журналістка ТСН засняла Марічку Падалко перед ефіром
Показати ще
  • 500 гр перлової крупи,
  • 350гр м'яса, 3 невеликих (або 1,5 середніх цибулини),
  • 0,5 середньої морквини,
  • 2 листочка лаврушки,
  • сіль і перець за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Замочуємо перловку на 2-3 години в холодній воді. Ріжемо м'ясо на шматочки приблизно 2х1, 5 і кладемо (бажано казан або качатницу) обсмажуватися на сильному вогні.
  2. Цибулю нарізаємо як хочемо, додаємо до м'яса. солимо трохи. Додаємо перловку, і наливаємо окропу на 2,5 пальця вище перловки. Тепер сіль і перець безпосередньо за смаком з урахуванням википання води.
  3. Кладемо лаврушку і моркву для аромату (хто любить може її обсмажити з цибулею і м'ясом на початку натерту на крупній тертці) прогріваємо на вогні і відправляємо в духовку на 2 години під закритою кришкою (через годину можна відкрити і перемішати).

P. S. Рослинну олію не жаліти, інакше буде сухувато, але залежить від м'яса.

Також за цим рецептом можна приготувати перлову кашу і на багатті.

Нагадаємо про рецепт домашнего морозива, від якого будуть в захваті діти і дорослі: три простих інгредієнта і трохи часу для приготування.

Раніше ми повідомляли маленькие секрети для приготування розсипчастого рису: всього три кроки і ідеальний гарнір готовий.