Відомий український кулінар, бренд-шеф магазину "Good Wine" і суддя проєкту "МастерШеф" Володимир Ярославський часто радує аудиторію цікавими рецептами і ділиться своїми кулінарними знаннями в соцмережі Instagram, де за ним стежить майже 220 тисяч чоловік.

Як відомо, з початку військових дій на території України Володимир Ярославський продовжував радувати шанувальників новими рецептами страв, щоб відволікти їх від суворої реальності і поділитися своїм цінним досвідом. Цього разу він розповів, як приготувати всім відомий десерт Тірамісу. Як повідомив кулінар, рецепт цього смаколика він одного разу підгледів у італійського кухаря.

"Він досить незвичний, але як і завжди в моїх рецептах, по-особливому смачний", - написав Ярославський.

Рецепт тірамісу від Ярославського, скріншот з відео
Рецепт тірамісу від Ярославського, скріншот з відео

Інгредієнти:

Популярні новини зараз
Євген Клопотенко з "МастерШеф" винайшов заміну шаурмі і чебурекам: "Два роки мріяв" Мрія кожної жінки: Оля Цибульська показала галантного чоловіка, який готує їй сніданки і цілує вранці Українці знайшли несподівану схожість між Іриною Федишин і Аліною Паш: "Кар'єра, якої не було" "Я вам зараз покажу": журналістка ТСН засняла Марічку Падалко перед ефіром
Показати ще
  • 500г сиру маскарпоне
  • 10г меленої кави
  • 6 штук яєць
  • 130г цукру
  • 200г готової фільтр-кави або американо
  • 30г амарето або коньяку
  • 2 смужки (упаковки) готових паличок савоярді
  • шоколад або какао на присипку

Приготування:

  • Маскарпоне заздалегідь дістаємо з холодильника, додаємо мелену каву і розминаємо суміш лопаткою.
  • Окремо збиваємо холодні білки 200г з 120г цукру. Спочатку самі білки в легку піну з дрібкою солі, потім поступово додаємо дрібний цукор або цукрову пудру і збиваємо в стоячу піну.
  • Жовтки збиваємо ручним блендером з 10г цукру в піну, потім вводимо в маскарпоне і перемішуємо віночком.
  • Далі в суміш маскарпоне, в 3 прийоми додаємо збиті білки, обережно працюючи віночком – крем готовий.
  • Готуємо легку каву - не міцну.
  • Додаємо в неї амарето або коньяк.

Збираємо десерт:

  1. Трохи крему кладемо на дно форми, келиха або склянки.
  2. Просочуємо паличку савоярді в каву з амарето, кладемо на крем і зверху знову частину крему.
  3. Посипаємо какао або молочним шоколадом.

Рецепт тірамісу від Ярославського, скріншот з відео
Рецепт тірамісу від Ярославського, скріншот з відео

Нагадаємо, печиво дитинства "Сигаретки" з горіховою начинкою: простий рецепт, щоб порадувати себе і діток

Як повідомляв Знай.uа, м'які і ароматні пиріжки, як у бабусі в селі без духовки: простий рецепт тіста, як пух - почастуєте рідних і близьких

Також портал Знай.uа писав, дуже гострі помідори за незвичайним рецептом: квасяться тиждень, а задоволення на рік вперед