Переможниця та суддя шоу "МастерШеф" Єлизавета Глинська порадувала українців рецептами солінь.

Шанувальники Лізи часто питали рецепти маринадів для овочів та рецепти різних солінь, тому вона й вирішила присвятити таку посаду своїм передплатникам-кулінарам.

Ліза Глінська. Фото: скриншот Instagram
Ліза Глінська. Фото: скриншот Instagram

Першим рецептом солінь, яким поділилася Єлизавета Глинська, були мариновані шинки. Для приготування кабачків потрібно: 1 кг кабачків (цукіні), 1 ст. л. солі (без гірки), 1 ч. л. цукру (без гірки), 4-5 зубчиків часнику, кріп, лавровий лист та 1 ст. л. оцту.

Для початку беремо 2 невеликі пакети, ставимо їх один в одного. Попередньо миємо кабачки, нарізаємо на 8 частин і відправляємо в пакети. Нарізаємо кріп не дрібними шматками, відправляємо у кабачки. Нарізаємо часник, відправляємо у кабачки. Додаємо лавровий лист, сіль, цукор та оцет. Перемішуємо та залишаємо в холодильнику, періодично перемішуючи. Через 10-12 годин можна смакувати.

Популярні новини зараз
Хлопець зробив дівчині найромантичнішу пропозицію, але загинув до того, як вона сказала "так", кадри останніх хвилин Американський ясновидець ще на початку минулого століття попереджав про війну в Україні: все закінчиться раптово... Покровська батьківська субота 30 вересня: що заборонено цього дня і що робити, якщо не можете піти до церкви Хотів сексу втрьох, але залишився без члена та коханки: жінка вбила "конкурентку" та покалічила чоловіка, коли застала їх у ліжку
Показати ще

Єлизавета Глинська, фото: Instagram
Єлизавета Глинська, фото: Instagram

Наступними соліннями є малосольні огірочки. Для приготування таких огірків необхідно: 1 кг огірків, 1 ст.л солі (без гірки), 1 ч.л цукру (без гірки), 4 зубчики часнику та кріп.

Спочатку відправте в пакет кріп, цукор, сіль, вичавлений часник. Далі зріжте в огірках носик, покладіть пакет і перемішайте. Покладіть у холодильник на 10-12 годин. Перевертайте протягом дня.

Єлизавета Глинська, фото: Instagram
Єлизавета Глинська, фото: Instagram

Останнім рецептом, яким поділилася Ліза, є мариновані баклажани. Для цього нам потрібно: 1 кг баклажанів, 1.5 л води, 1 ч.л солі (з гіркою). Також для маринаду нам потрібно: 1 л води, 2.5 ч.л солі (з гіркою), 1.5 ст.л цукру (з гіркою), 3 ст.л олії, 4 ст.л оцту (6%), 20 горошин чорного перцю, 3 зубчики часнику, щіпка хмелі-сунелі.

Спочатку очистіть баклажани, наріжте на невеликі шматочки. Залийте окропом і додайте сіль. Накрийте та проваріть 10–15 хв. Злийте воду. Щоб приготувати маринад, потрібно перемішати воду, цукор та сіль. Додайте перець, хмелі-сунелі, олію, часник – перемішайте. Залийте маринадом баклажани, перемішайте, накрийте плівкою. Поставте холодильник на 3:00. Після дістаньте з маринаду, додайте кінзу та кріп. Готово.

Єлизавета Глинська, фото: Instagram
Єлизавета Глинська, фото: Instagram

Нагадаємо, Ганна Саліванчук знайшла спосіб, як задовольнити чоловіків поза ліжком: облизуватимуться всі

Як повідомляв "Знай.uа", рецепт маринованих томатів із соєвим соусом від Євгена Клопотенка: невелика "родзинка" зробить смак яскравішим

Знай.uа писав, цей суп переплюнув "Окрошку": рецепт першої страви "Мозаїка", який шукають всі ваші сусідки