В Івано-Франківську закрили справу в Богородчанському районному суді проти мера Яремча Василя Онутчака. Його звинувачували в тому, що він виписав 40 премій своєму сину та невістці, порушуючи законодавство. Справу закрили через закінчення термінів притягнення до адмінвідповідальності.

В постанові суду йдеться, що з 22 грудня 2017 року до 26 грудня 2018 року Василь Онутчак видав розпорядження "Про преміювання". Зокрема, преміював свого сина Івана Онутчака та невістку Ярославу. Його син працює начальником управління освіти виконкому Яремчанської міськради, згідно з цими розпорядженнями, він отримав премії 50% від нарахованої заробітної плати. Його дружина Ярослава є адміністраторкою ЦНАПу, вона отримала премії 60% від нарахованої зарплати. У рішенні суду не вказано суми премій, інформує ZAXID.NET.

Також впродовж 2017-2018 років він регулярно видавав розпорядження "Про надбавки". Скільки саме коштів отримали родичі мера Яремча у постанові суду не вказано.

До суду звернулися, бо міський голова порушив закон "Про запобігання корупції", оскільки він не гребував виписувати премії своїм родичам.

Адвокат мера Яремче клопотав про закриття справи, оскільки з часу виявлення правопорушення пройшло понад 3 місяці.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

"Днем виявлення правопорушення" вважається 24 травня 2019 року, прокурор у суді наголосив, що правильно вважати 31 липня 2019 "днем виявлення правопорушення", оскільки саме цього дня склали протоколи про адмінправопорушення.

Суддя Богородчанського райсуду Леся Рибка закрила справу про притягнення мера Яремче до адмінвідповідальності. Суддя не підтримала аргумент, що днем виявлення правопорушення є 31 липня, оскільки преміювання родичів мером Яремча НАЗК виявило 24 травня. Саме цей день суддя вважає "днем виявлення правопорушення".

Справу закрили, постанова може бути оскаржена протягом 10 днів з дня її винесення.

Нагадаємо, справа "Токіо Стар" перетворюється на цинічний фарс, суд може "пробачити" власника готелю смерті: адвокати Чорного приголомшили заявою

Як повідомляв раніше Знай.ua, рейдерську схему групи "ЛАН" очолює суддя-високопосадовець, - ЗМІ

Також Знай.ua писав про те, що у справі "Токіо Стар" стався форс-мажор, "злилися" просто у залі суду: "Не дають жити"