У неділю, 1 березня, в Івано-Франківську буде похмура погода, і сонечко так і не вийде з-за хмар. Такий прогноз озвучили на сайті Sinoptik.

У цей день температура повітря в Івано-Франківську підніметься до 10 градусів тепла, а вночі термометри покажуть 5 градусів вище нуля.

Незвично теплим цей день в Івано-Франківську був у 1966 році, коли повітря прогрілося до 15,8 градусів вище нуля. А найхолоднішим - в 1963 році, тоді морози досягли 26,2 градусів нижче нуля.

Погода в Україні 1 березня, Укргідрометцентр

За народним повір'ями, у цей день очікувалися сильні, люті морози. Наші предки 23 лютого, згідно православних святцях, вшановували преподобного Прохора Печерського.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Народ в цей день поминав дюжину мучеників за віру постраждалих, серед яких Памфил пресвітер, Валент диякон, Ілля, Даниїл, Феодул, Юліан та інші.

Наші пращури помітили, що якщо весна починається яскраво, сонячно, задерикувато, то не варто їй вірити – далі підуть холоду і погана погода. Ранньому теплу не довіряли, його побоювалися.

Про погоді цього дня судили по тому, чутно грім і звідки дме вітер. Грім і вітер північний несли з собою швидке похолодання, вітер зі сходу – суху і ясну погоду, вітер західний – дощі і сльота, а південний – потепління і сонце.

У цьому році 1 березня вітер очікується південний, тому можна сподіватися на теплу і приємну весну.

Як повідомляв Знай.ua скоро починається весна і день стає все довшим, а значить, українці, як і кожен рік до цього, будуть переходити на літній час. Ми розповіли, коли це буде, як підготуватися і в яку сторону переводити годинник.

Також Знай.ua писав, цієї неділі православні християни відзначають свято Прощену неділю. Українцям розповіли, як правильно підготуватися до такого свята і як правильно просити прощення за свої гріхи.

Нагадаємо, в Україні збираються повністю змінити трудове законодавство. Але для багатьох людей це може стати не тільки ударом по гаманцю, а й ударом по особовому часу і здоров'ю. Слуги народу вирішили забрати один вихідний на тиждень.