Зима вже підходить до кінця, а березень вже не загорами. Традиційно на початку весни українці переводять годинники на літній час. Це означає, що всім у країні доведеться спати на годину менше. Так, у 2020 році годинники слід перевести в ніч з 29 на 30 березня о 3 ранку на одну годину вперед.

Фахівці рекомендують у цей день раніше лягати спати, а ще краще за тиждень до цього, щоб організм міг звикнути до швидкої зміни розпорядку дня.

Крім того, на думку медиків, варто відмовитися на час від кави і алкоголю. Ці напої можуть негативно впливати на нервову систему і посилити стрес від зміни розпорядку дня.

перехід на літній час, фото: Pxhere
перехід на літній час, фото: Pxhere

Однак поради не скасують важкого пробудження рано вранці 30 березня. Постарайтеся змусити себе встати з ліжка і прийняти контрастний душ, щоб підбадьоритися швидше.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що хропіння позбавляє повноцінного сну, а також викликає сонливість у денний час, дратівливість, відсутність уваги і зниження лібідо.

Як повідомляв портал Знай.uа, постійне недосипання може призвести до раку, хвороби Альцгеймера і короткого життя.

Також портал Знай.uа писав, що найбільше годинну зміну в часі відчувають на собі люди, які мають проблеми з кров'яним тиском і захворювання серця. Експерти рекомендують починати адаптуватися хоча б за тиждень до переведення годинників.