Як відомо, вже незабаром в Україні планують ввести нове трудове законодавство. Відтак, серед важливих змін - трудовий договір, який вже скоро стане обов'язковим для роботи в державі, а також скасування статусу суботи, як вихідного дня

Як відзначається, згідно з новим законодавством, роботодавець повинен буде підписувати трудовий договір навіть з сезонними робітниками, студентами та фрілансерами, які працюють віддалено.

Головні умови в новому трудовому договорі:

  • відпустку 30 днів в році замість 24;
  • робочий тиждень збільшена до шести робочих днів (за рішенням роботодавця);
  • можливість звільняти співробітників без пояснення причини;
  • відсутність трудових книжок;
  • субота більше не буде вихідним днем.

робота в офісі, фото: Pxhere
робота в офісі, фото: Pxhere

Окрім цього, новий трудовий кодекс не торкнеться норми робочого часу та залишиться незмінним: 40 годин на тиждень для звичайних працівників, 36 годин - для працівників від 16 до 18 років, працівників з шкідливими умовами праці та вагітних. Зайнятість від 22:00 до 06:00 буде вважатися роботою в нічний час. Така зміна повинна тривати не більше восьми годин на добу.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що роботодавці готові платити високу зарплату кваліфікованому працівнику. На деяких вакансіях можна отримувати понад 25 тисяч гривень на місяць.

Як повідомляв портал Знай.uа, з нового року зарплати бюджетників в Україні істотно зростуть.

Також портал Знай.uа писав, що українців можуть змусити працювати по 12 годин на день, а платити за це будуть менше. Такі зміни передбачає новий Трудовий Кодекс.