Римо-католицька громада Коломиї заявила права на приміщення колишнього Коломийського дерматовенерологічного диспансеру. Про це розповіли в сюжеті телеканалу НТК.

Повідомляється, що в Коломиї йде справжня боротьба за право володіння будівлею колишнього дерматовенерологічного диспансеру. Спершу в ньому планували відкрити музей, але нещодавно, про права на будівлю заговорили представники римо-католицької громади.

Читайте Знай в Google News!

Римо-католики стверджують, що багато років тому саме вони побудували дане приміщення і готові підтвердити це відповідними документами. Тому, коли будівля перестала використовуватися як медзаклад, вони хочуть її повернути. У зв'язку з цим представники громади прийшли під стіни міської ратуші щоб влада почула їх прохання.

За їхніми словами, у приміщенні буде будинок для священиків, польська школа та місце зустрічі представників громади.

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Кого не мобілізують до армії: перелік професій Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

"Ми писали листи і в область, і в Київ, скрізь. Для того, що не хочуть нас чути, якби нормально сіли, поговорили, я думаю, що тут немає ніяких проблем. Тільки, що інтереси тут чиїсь приватні. Якби державні, то можна було б інакше. Коли була лікарня, ми не домагалися, а зараз воно (приміщення - прим. ред.) порожнє, то вони продають. Так не може бути. Тому ми сьогодні зібралися, щоб побачили люди, що це наше і ми його не подаруємо" - сказав настоятель костелу святого Ігнатія Лойоли отець Михайло.

отець Михайло, кадр з репортажу НТК: YouTube

Влада Коломиї каже, що будівля дерматовенерологічного диспансеру знаходиться в комунальній владі міста, тому його не продаватимуть. Доля приміщення буде вирішена на сесії.

"На сьогоднішній день надійшло питання, яке буде розглянуто на сесії, про те, щоб там зробити музей. Це буде виноситися на сесію. Зараз сесії немає через карантин. Вона буде через тиждень - два. Що стосовно тих розмов, що приміщення буде йти на аукціон або це може бути приватизація — неможливо це приміщення приватизувати або продати у зв'язку з тим, що там є історична пам'ятка і багато інших нюансів" - заявив секретар Коломийської міської ради Олег Романюк.

Олег Романюк, кадр з репортажу НТК: YouTube

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що ветерани засудили "дикі танці" на День Незалежності України

Як повідомляв портал "Знай.uа", на Закарпатті московський піп з кадилом і лайкою захопив храм ПЦУ

Також, "Знай.uа" писав, що на Львівщині зама губернатора Козицького закрили будинки, підозрюють коронавірус