На Прикарпатті командир УПА відсвяткував День народження. Про це розповіли на сторінці Косівської РДА у соцмережі Facebook.

Повідомляється, що 5 січня легендарному командиру УПА Мирославу Симчичу виповнилося 98 років.

Мирослав Симчич понад 30 років провів у радянських в'язницях і таборах. Він з повною віддачею захищав ідеали свободи і незалежності України.

Саме Мирослав Симчич з позивним "Кривонос" керував силами УПА під час битви за "бандерівську столицю" під Рушором. У тій битві разом з Березівською сотнею він зміг знищити каральний полк НКВС, яким керував генерал Дергачов.

Мирослав Симчич, фото: Facebook Косівська РДА
Мирослав Симчич, фото: Facebook Косівська РДА
Мирослав Симчич, фото: Facebook Косівська РДА

Популярні новини зараз
Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Мирослав Симчич володіє непохитною силою духу і є прикладом справжнього патріота, який готовий боротися за незалежність України та її народу.

"Кожен українець повинен не тільки називатися українцем, а й щось робити для своєї країни... Тоді ми матимемо спокій і державу..."- переконаний Мирослав Симчич.

Публікація Косівської РДА: Facebook
Публікація Косівської РДА: Facebook
Публікація Косівської РДА: Facebook

Нагадавши, на Львівщині довгожитель відсвяткував 100-річний ювілей: "мрію дожити до 110"

Як повідомляв портал "Знай.uа", чернівчанка відсвяткувала столітній ювілей-пережила дві війни і бачила зміну епох

Також, "Знай.uа" писав, 100-річна закарпатка пережила Сталіна і Гітлера і посміхнулася українцям: "Молитва і добрі справи"