Випускники інтернату розповіли, до ак змогли досягти успіху. Про це повідомили у виданні "BBC"

Троє випускників Олешкоського інтернату на Херсонщині, який приймає на виховання дітей з інвалідністю розповіли, як змогли соціально адаптуватися та досягти успіху.

Віктор Булка, громадський діяч.

Віктор народився 5 січня 1985 року з вродженими аномаліями розвитку верхніх і нижніх кінцівок через що батьки віддали його в інтернат.

Чоловік розповів, що в інтернаті були як хороші вихователі, які любили дітей, так і ті, хто працював для галочки. Не дивлячись на за боту про нього, йому все ж не вистачало батьківської любові.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Пізніше Віктор потрапив до Німеччини, де йому провели операцію після якої він зміг ходити.

Подорослішавши він відправився в Хмельницьку область і вступив до Кам'янець-Подільського технікуму на соціального працівника. Віктор розповів, що за час навчання зіткнувся з безліччю соціальних бар'єрів, однак завдяки цілеспрямованості зміг досягти успіху.

Зараз Віктор Булка працює в Херсонському центрі соцслужб для дітей та молоді, займається громадською діяльність із захисту прав людей з інвалідністю та обіймає посаду керівника Всеукраїнської організації осіб з інвалідністю "Велід". Крім цього він є представником Національної Асамблеї людей з інвалідністю в області і радником губернатора з питань дотримання прав людей з інвалідністю.

Також Віктор зустрівся з батьками і налагодив з ними стосунки. Зараз він мріє знайти кохану людину і стати батьком.

Віктор Булка, фото: bbc.com
Віктор Булка, фото: bbc.com
Віктор Булка, фото: bbc.com

Віталій Пронько, актор.

Віталія з дитинства з дали в інтернат. Його батьки були алкозалежними і тому хлопчика відправили у відділення для розумово відсталих дітей. Однак він зміг довести, що у нього немає проблем такого роду і потрапив в перший клас.

Не дивлячись на це, діти часто дражнили його і нагадували йому, що він прибув з «того відділення». Це дуже ображало Віталія і було найнеприємнішим для нього.

Пізніше у Віталія з'явилася ідея стати актором. Після цього він почав брати участь у всіх заходах, святах і постановках казок, вчився виступати на публіку і не боятися інших людей.

Завдяки старанням Віталій зміг вступити до Херсонського державного університету на факультет культури і мистецтв. Одного разу йому зателефонував директор Херсонського театру імені Миколи Куліша-Олександр Книга. Він запропонував Віталію попрацювати в Театрі, на що хлопець охоче погодився.

У театрі шукали людину з інвалідністю для вистави «Каліка з острова Інішмаан» і дізналися про Віталія в Олешківському інтернаті.

По приходу в театр хлопець зустрів режисера Сергія Павлюка, який відразу пояснив, що буде відноситься до нього як ДО ІНШИХ. Відтоді Віталій доклав багато зусиль і досяг успіху у своїй професії.

Він працює в театрі вже п'ять років і за цей час зіграв у безлічі вистав: "Каліка з острова Інішмаан", "Лісова пісня", "Травнева ніч", "Фея в царстві тролів", "Лускунчик", "Лавина", моновистава "Vitalius".

Також у Віталія є дочка-Поліна. Чоловік дуже старається і хоче зробити її життя щасливим.

Віталій Пронько, фото: bbc.com
Віталій Пронько, фото: bbc.com
Віталій Пронько, фото: bbc.com

Армен Казарян, художник.

Армен народився з інвалідністю, проте його сім'я підтримувала хлопчика. По буднях він навчався в інтернаті, а на вихідні їздив додому.

Він з дитинства зрозумів, що хоче вступити на художника або дизайнера, проте подорослішавши так і не зміг знайти навчального закладу, куди б його прийняли. Тому деякий час Армен навчався у Львівському реабілітаційному центрі.

Пізніше він подав документи в художньо училище у Львові, але його відмовилися приймати оскільки в документах було вказана необхідність у сторонній допомозі.

Після цього у Армена з'явилася депресія, проте він не здався. Хлопець знайшов студію Оксани Оснач в Херсоні і відправився до неї на навчання. Зараз він займається там вже півтора року.

Також Армен створив бізнес разом з однокласником — вони наносять принти і малюнки на одяг.

Армен мріє стати абсолютно самостійним і заробити багато грошей, щоб він і його сім'я не потребували ні в чому.

Армен Казарян, фото: bbc.com
Армен Казарян, фото: bbc.com
Армэн Казарян, фото: bbc.com

Нагадаємо, що незряча чернівчанка показала приклад, як знайти себе: Нік Вуйчич у спідниці

Як повідомляв портал "Знай.uа", хвороба прикувала Пригожина до інвалідного візка: "Став задихатися і не в силах піднятися"

Також, "Знай.uа" писав, горе-мати довела 15-річну доньку з інвалідністю до дистрофії: "Важила 9 кілограмів!"