Паска - один із найголовніших атрибутів святкового стола на Великдень. Солодка здоба, приготована за особливими правилами, символізує присутність Бога в житті тих, хто її готував. Паску чи, як її ще називають, хліб вічного життя, зазвичай готують в Чистий четвер або напередодні самого свята.

Пропонуємо вам рецепт традиційної великодньої паски, від якої ваші гості точно будуть у захваті.

Інгредієнти:

  • молоко – 500 мл
  • борошно – 1 кг
  • масло – 200 г
  • яйця – 6 шт.
  • цукор – 300 г
  • родзинки – 275 г
  • цукор ванільний –1 ч. л.
  • дріжджі – 12 г сухі або 50 г звичайні та дрібка солі.

Приготування:

Спочатку потрібно розчинити дріжджі у теплому молоці, потім додати 500 г борошна, замісивши опару. Накрити ємність рушником і прибрати в тепле місце на 30 хвилин, поки опара не підніметься вдвічі.

За цей час ви маєте білки відокремити від жовтків. Жовтки розтерти з цукром до білого кольору. Білки збити в тугу піну. У опару, яка вже підійшла, додати жовтки з цукром, сіль, добре перемішати, додати розм’якшене (не розтоплене) масло, замісити. Порціями акуратно додати білки, ретельно вимішуючи тісто. Порційно додати решту просіяного борошна, остаточно вимісити тісто, накрити ще раз рушником і прибрати в тепле місце на 1 годину. Тісто має збільшитися приблизно в 2 рази.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови
Показати ще

За цей час готуємо начинку з сухофруктів та заливаємо окропом, промиваємо та висушуємо. Висушені родзинки посипати борошном і перемішати, щоб усі родзинки були обваляні в борошні. У тісто, яке підійшло додати родзинки, все добре перемішати і відставити на 10 хвилин.

Змастити форми олією та злегка посипати борошном або манкою, щоб потім паски легко було дістати. Заповнюємо 1/3 форми, потім знову відкладаємо ще на 10 хвилин.

Розігріваємо духовку до 100°C. Тісто в формах трохи змащуємо яйцем зверху (використовуємо жовтки) не щільним шаром і ставимо в духовку. Тримаємо при такій температурі не більш як 10 хвилин, потім збільшуємо температуру до 180°C і випікаємо паски до готовності (приблизно 45-50 хвилин).

Нагадаємо, економіка падає, заводи пустують — Польща потерпає через брак українських заробітчан.

Як повідомляв Знай.uа не помаранчеві, а зелені — унікальні мандарини продавали в "АТБ", назріває скандал.

Знай.uа писав, в Сільпо помітили кричуще порушення норм карантину, нависла прямо над випічкою фото.