В Івано-Франківську вже набула чинності заборона купатися у ріці Бистриці Солотвинській. Однак цим заходи безпеки на водоймі, що днями забрала життя трьох місцевих мешканців, не обмежилися. Про це повідомили у мерії міста.

Так, відповідно до рішення міського голови Руслана Марцінківа, на березі Бистриці Солотвинської, поблизу місця, де за чотири дні потонули троє людей, розгорнули рятувальний пост.

Час роботи посту – з 9:00 ранку до 21:00 вечора.

За словами заступника міського голови Руслана Гайди, в акваторії, де потонули люди, є яма – п’ять на п’ять метрів і завглибшки чотири метри. Виявити небезпечні ділянки вдалося завдяки водолазам, які провели ретельне дослідження річкового дна поблизу місця трагедії.

«І там внизу є течія. Учора водолази обстежили дно річки й побачили, що тут є такі небезпечні місця”, – зазначив чиновник.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Наразі вирішується питання щодо того, щоб ліквідувати яму, засипавши її.

Скрін, Instagram Типовий Франківськ
Скрін, Instagram Типовий Франківськ

«Добре, що додумались провірити, а не чекали ще гірших випадків», «Потрібно було чекати, поки станеться непоправне горе?», «Все це, звичайно, сумно, але Бистриця має 90+ км, і усю перевірити неможливо, та й почали перевіряти якраз через ці випадки», - коментують новину в місцевому пабліку «Типовий Франківськ» на сторінці в Instagram.

Нагадаємо, Знай писав, що під Запоріжжям потонули в ставку дві дівчинки, поліція веде слідство.

Також Знай повідомляв, що в Києві на пляжі "Африка" потонув хлопчик, тіло з Дніпра діставали рятувальники