Інцест або статеві відносини між біологічно близькими членами сім'ї - це табу в сучасному суспільстві. Але в далекі стародавні часи це була норма. Так як для королівських сімей це означало чистоту роду і крові.

Стародавній Єгипет

Єгиптяни вважали, що родовід може бути укріплений союзом між братом і сестрою. Хоча сьогодні вже складно генетично протестувати потомство цих споріднених шлюбів, відомо, що досить багато фараонів 18-ї династії одружилися на своїх сестрах.

Чого вартий тільки Ехнатон, він же Аменхотеп IV, який одружився на своїй сестрі Нефертіті, причому стверджувалося, що їхні батьки були близькими родичами. Також відомий союз Клеопатри і її молодшого брата. Експерти припустили, що у їхніх дітей могли б бути генетичні дефекти і аномалії.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Це було пізніше підтверджено після геномного аналізу зразків ДНК Тутанхамона, сина Ехнатона. Виявлені аномалії, можливо, були пов'язані з мутаціями, які зазвичай викликаються браком між близькими родичами.

Давня Африка

В імперії Мономотапа у одного правителя було більше 300 дружин. Його "головні дружини" були близькими родичками, часто сестрами або навіть дочками, і тільки їх діти могли успадковувати трон. Тільки правитель міг брати участь в подібному інцесті, іншим же загрожувала смерть, якщо вони посміли б зазіхнути на члена його сім'ї.

Римський Єгипет

Найдивовижніший приклад був зареєстрований в історії між близнюками, у яких, до того ж, народився спадкоємець. Такі союзи між родичами дуже часто були поширені в співтоваристві грецьких поселенців.

В Єгипті часів Римської імперії "звичайні" люди, які не мали ніякого відношення до родин фараонів, запросто займалися кровозмішенням між братами і сестрами.

Хоч суспільна мораль була проти кровозмісних шлюбів, простим смертним це нітрохи не заважало, і подібне спостерігалося у всіх економічних і соціальних класах.

Зороастрійський Іран

З шостого по дев'яте століття нашої ери в текстах Пехлеві згадувалися союзи матері і сина, брата і сестри, а також батька і доньки. Вони вважалися особливо релігійними.

Зороастризм був основною релігією в Ірані до вторгнення в цю країну мусульман, а кровозмісні шлюби того часу були прив'язані до релігійних переконань про те, що подібний шлюб схвалений богами, а статевий акт подібний поклонінню. Інцестні шлюбні союзи були одним із способів, за допомогою яких можна потрапити в рай, а також очистити душу від гріхів, на думку зороастрійців.

Інки

Інки вважали, що їхні предки були небесними тілами, сім'ї місцевих правителів намагалися "відбити на Землі" історію про Сонце, яке вийшло заміж за свою сестру, Місяць. На їхню думку, вони були прямими нащадками богів.

Коли правитель інків Тупак Юпанкі одружився на своїй сестрі, він намагався виконати вимогу свого батька і матері - ні в якому разі не допускати до престолу "чужу кров".

Якщо ж королівський шлюб був бездітним, тоді правитель повинен був одружитися на своїй другій, а потім третій сестрі, поки не з'явиться спадкоємець. Якщо "на вибір" не було рідних сестер, черга доходила до двоюрідних.
Тільки з приходом іспанців королівські інцести припинилися.

Європа

Серед європейських монархів з XV по XIX століття одруження на двоюрідних сестер була звичайна практика. Це можна було спостерігати у іспанських Габсбургів, прусських Гогенцоллернів, французьких Бурбонів, російських Романових і королівських сімей Англії.

Деякі експерти вважають, що спад в таких династіях, як Габсбурги, була обумовлена ​​інбридингом, оскільки психічні та фізичні проблеми стали причиною виродження династій.

Таїланд

У 1907 році король Сіаму на ім'я Параміндр Маха Чулалонгкорн (він же Рама V) мав дружин-родичок, з якими намагався "завести" спадкоємця з найвищим політичним статусом. У тайських чоловіків-королів було багато дружин і вони набагато частіше займалися кровозмішенням, ніж їх піддані. У них були великі гареми жінок з різних соціальних класів, в тому числі і родичок. Всього ж у короля Параміндра було 84 дитини від 35 дружин.

Нагадаємо, історію принца Португалії, від якої мороз по шкірі.

Як повідомляв портал "Знай.uа", багато хто знайомий з захоплюючим романом Дюма про пригоду мушкетерів і доблесного д’Артаньяна. Але мало хто знайомий з реальною історією.

Також "Знай.uа" писав, про шалений тест епохи Ренесансу.