В Єгипті Археологи виявили гробницу з мумією, яка датується приблизно 1292-1186 роками до нашої ери. Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

Археологи знайшли гробницю з кількома саркофагами біля міста Луксор на півдні Єгипту. Її відносять до часів XIX династії фараонів.

Вчені переконані, що гробниця може належати служителю храму бога Амона. В ній археологи знайшли саркофаг з мумією, а також безліч інших речей. Серед них були поховальні фігурки і маски.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Стіни унікальної гробниці прикрашали кольорові розписи. Але це не всі знахідки дослідників.

Поруч із гробницею археологи виявили ще одну. З'ясувалося, що в ній поховано два саркофага з муміями. Їх відносять до часу правління XXV династії фараонів.

Раніше повідомлялося, що вчені з Південно-західного університету Трійці в Альбукерке заявили про те, що метеорит, який впав на Землю 3700 років тому, знищив кілька міст і фермерські поселення на півночі Мертвого моря.

Відомо, що люди не поверталися до місця поселення протягом величезних 700 років.

Крім того, в ході дослідження вчені провели розкопки на передбачувані місця цілих п'яти стародавніх поселнь на території нинішньої Йорданії і з'ясували, що цей регіон був заселений протягом 2500 років до раптового масштабного руйнівної події, яка сталася в кінці бронзового століття.

Нагадаємо, у Польщі знайшли древнього предка людини, краще сядьте. Довжина дицинодонта становила близько 4,5 метрів, висота — 2,6 метра.

Як повідомляв Знай. ua, в єгипетських пірамідах виявили електрика, вчені ошелешені. Дослідники очікували чого завгодно, але не цього.

Знай. ua писав, що вчені натрапили на меч вікінга у несподіваному місці. Зброю знайшли у ході археологічних розкопок у стародавньому місті Патара.