Буквально нещодавно грецькі археологи знайшли в самому серці країни невідоме до цього часу велике поселення, що датується пізнім бронзовим століттям. Про це пише Хроніка.інфо.

Уточнюється, що знахідка була зроблена при обстеженні місця будівництва дороги, яка з'єднає міста Лариса та Трікала. Так, поблизу села Петрото в центральній Греції вчені виявили руїни 14 будинків та кладовище, на якому знаходилося 42 надгробки різноманітних форм і розмірів.

За словами археологів, однією з найбільш яскравих знахідок стала сімейна гробниця, в якій були поховані батьки разом із дитиною. Також поруч був скелет собаки, якого, ймовірно, поховали разом з господарями.

фото зі супутника

Крім того, вдалося знайти численні керамічні вироби, причому більшість з них були привезені з острова Крит. Це доводить, що жителі знайденого міста мали тісні торговельні зв'язки з іншою частиною давньогрецького світу.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Раніше повідомлялося, що в Болівії вперше вдалося розкопати гробниці древньої цивілізації аймара. На них було витрачено більше 3 місяців. Вони жили в цьому регіоні, поки в XV столітті їх не завоювала імперія інків.

На жаль, рештки дуже постраждали від часу, збереглися лише окремі фрагменти. До всього іншого два поховання вже було пограбовано мародерами.

Нагадаємо, що під час розкопок стародавньої гробниці в Китаї дослідникам вдалося виявити копію Теракотової армії в мініатюрі. Вчені впевнені, що вік цієї знахідки складає 2100 років.

Як повідомляв портал Знай.uа, археологи в єгипетському місті Луксор при розкопках виявили гробницю з муміями 13 століття до нашої ери. У гробниці знаходяться мумії жерця та його дружини, декоративні саркофаги, тисяча статуеток, кольорові малюнки й інші цінності.

Також портал Знай.uа писав, що на півдні Єгипту археологи знайшли скелет вагітної жінки в хорошому стані. Похованню приблизно 3700 років. Знахідка може пролити світло на історію народжуваності і виживання в стародавньому світі. По всій видимості, мати та її дитя померли під час пологів.