Центр карт Девіда Рамсі у Стенфордській бібліотеці придбав карту світу з 60 аркушів рукописів, створену Урбано Монте (1544) в 1587 році (Існує тільки два комплекти; інший знаходиться в Бібліотеці археологічних досліджень Мілана). Монте працював над створенням атласу 18 років. У центрі було проскановано всі аркуші, а потім їх з'єднували цифровим способом. Про це повідомляють зарубіжні ЗМІ.

Старовинна карта показує світ, яким він був 430 років тому.

Співвідношення між масами суші і водами досить точне, враховуючи період часу складання карти, але творець також включив у неї безліч фантастичних звірів, які граються на суші і на морі, від рептилій до грифонів і єдинорогів.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Інші картини більше відповідають реальності, такі як портрети самого Монте та іспанського короля Філіпа II, останній з яких нагадує про владу Іспанської імперії того часу.

Карта являє собою найбільш відому, ранню сучасну карту Землі і включає в себе наукову інформацію, таку як регіональний клімат і тривалість днів. Має понад 2,7 м в діаметрі, вона складається з 60 аркушів, які охоплюють континенти й води в чудових, намальованих вручну деталях.

В одному з розділів Монте залишив записку, в якій пояснює, що листи повинні бути розташовані так, щоб карту можна було розмістити на дерев'яній панелі і обертати навколо центральної осі.

60 рукописів, давно зв'язаних як атлас, були вперше зібрані у відповідності з задумом Монте у масштабний план. Команда створила симуляцію карти, і окремі репродукції листів доступні для перегляду в Інтернеті.

Як показує складна збірка, Монте зупинився на незвичайному вирішенні проблеми зображення глобуса на плоскій поверхні: хоча він був розроблений після введення проекції Меркатора — подання, найбільш часто використовуваного сьогодні — дворянин вибрав полярну азимутальне проекцію, в якій Північний полюс розташований в центрі, а всі інші наземні маси розташовані навколо нього. Та ж проекція знаходиться на логотипі Організації Об'єднаних Націй.

Карта Монте виділяється цим незвичайним вибором перспективи, але, як і багато карт епохи Ренесансу, вона привертає увагу своїми ілюстраціями, які заповнюють майже кожний пустий простір.

Відзначимо, Урбано Монте, був багатим вченим з Мілана, який присвятив більшу частину свого подальшого життя вивченню географії Землі. На додаток до видання об'ємного трактату, деталізує фізичні складнощі нашої планети, дворянин також розробив три планіссери, які викладали чудеса світу в багатих, барвистих ілюстраціях.

З історичних джерел відомо, що Монте зустрічався з японською делегацією, яка відвідала Мілан в 1585 році. Тому на його карті представлена ​​розширена інформацію про Японію, якої не було в інших західних картах, створених в той час.

Нагадаємо, виявлена унікальна карта Речі Посполитої.

Як повідомляв портал "Знай.uа", знамениті листи Галілея, які тримали церкву в жаху, потрапили в руки вчених.

Також "Знай.uа" писав, про Гробницю Іони, Гуайру, Чакалтаю та інші чудеса світу, які людство втратило назавжди.