У місті Діярбакирі на сході Туреччини вдалося затримати контрабандистів, у яких вилучили 800-річну книгу на івриті. Як повідомили в турецькій жандармерії, слідство встановило, що даний предмет – унікальний пам'ятник з багатовіковою історією.

На шкіряній палітурці також було зазначено, що це релігійна книга. Про це повідомили CNN Turk.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

При спробі продажу бібліографічні рідкості зловмисників затримали.

"Щоб врятувати наш історичний статок, підозрювані в операції, проведеній вчора у відповідності з рішенням про обшук, прийнятим Головною прокуратурою, були спіймані на місці злочину при спробі продати книгу з релігійними мотивами на шкірі на івриті".

У книзі збереглися 22 сторінки рукописного тексту та 11 зображень.

Відзначимо, що в столиці Великобританії, Лондоні, в бібліотеці Палац Ламбет зберігається Біблія 1535 року.

Вчені виявили в цьому священному Писанні рукописні замітки, які раніше виявили під чорнилом, залишені основоположником медицини Галеном, який жив у Давній Греції в 129-210 роках до нашої ери.

В Біблії дослідники виявили вклеєні старовинні листи, в яких описувалися перетворення, що відбулися в часи Реформації. Вчені впевнені, зробили позначки в 1600 році. Про це свідчать результати експертизи рукопису.

У 1539 році король Британії Генріх VIII наказав релігійним діячам молитися виключно англійською мовою, до цього традиційно використовувалася латинь.

Також про процеси перетворення церкви розповідається в знайдених в Біблії відмітках. Виявити таємні записи вдалося випадково. Група експертів вивчала Святе письмо, але бібліотекар помилково приніс іншу Біблію, а не ту, яку просили дослідники. Саме в ній і знайшли загадкові нотатки.

Нагадаємо, територіально до трипільської культури прийнято відносити осіле населення земель від Румунії, через Молдову і майже до самого Києва, яке проживало тут приблизно з 5500 до 2500 р. до н. е.

Як повідомляв портал "Знай.uа", у річці Темза британські археологи виловили скелет людини, вік якого, імовірно, склав 500 років.

Також "Знай.uа" писав, про стародавні цивілізації, зникнення яких складно пояснити.