Напевно, багатьом відомий жест "Victory" ("Перемога"), який показують вказівним і середнім пальцем, повернутими долонею від себе. Однак є і образливий варіант, пальці повернені тильною стороною долоні до людей, який був створений англійцями.

У Британії використовують замість класичного американського "фака". Але не все так просто.

Виявляється за цим ховається стара і дуже патріотична легенда, яка сягає своїми коренями в часи Столітньої війни.

Так у ті важкі роки англійці (4000 лицарів і 10 000 лучників) завдали французам (близько 25 тисяч лицарів і піших) серйозну поразку в битві при Кресі, завдяки новим англійським лукам, які були практично у зріст з людиною.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Ці неймовірно потужні луки могли з легкістю пробити обладунки французьких лицарів. У тій битві англійські лучники вбили 11 принців і 1200 лицарів. У той час як самі втратили всього 200 чоловік.

Для натягування тятиви використовувалися два пальці: вказівний і середній. Французи рубали ці пальці, що відповідають за натяжку тятиви, всім англійським полоненим.

Лучники ж на знак презирства і для глузування показували французам цей жест, що нагадував, всі пальці цілі і вони облажались.

Одна з версій свідчить, що перед битвою під Азенкуром французи пригрозили відрубати англійцям пальці. Але битва завершилася поразкою Франції, і англійці переможно підкидали два пальці, тим самим дратуючи своїх супротивників.

Можливо, звідси міг статися і варіант символічного зображення літери "V", що означає перемогу.

Уїнстон Черчілль часто показував жест "Victory"

Не для кого не секрет, що на багатьох фотографіях Черчілля ми можемо побачити його з двома пальцями, які він показував в об'єктив камери, при цьому робив він це по-різному, іноді долонею до себе, а іноді і від себе.

Застосовуючи жест на публіці, Черчілль як би ненароком іноді повертав долоню до себе, чим дуже бентежив своїх помічників і приводив у захват британських громадян.

Таким чином він показував нехтування прем'єра до фашистських ідей і Гітлера.

Кажуть, що в Англії і донині цей жест залишається непристойним. Тому не плутайте його з жестом "Victory", щоб уникнути неприємних ситуацій.

Нагадаємо, Уїнстон Черчілль без сумніву один з найвидатніших людей 20-го століття. Крім дивовижної політичний кар'єри, він так само отримав Нобелівську премію з літератури, а його картини показували на індивідуальних виставках в кращих залах Британії.

Як повідомляв портал "Знай.uа", недопалок Черчілля вдалося продати за величезну суму - 12,3 тисячі доларів.

Також "Знай.uа" писав, звідки пішов вислів, що дав ім'я персонажу з "Аліси в Країні чудес".