Середньовіччя – неймовірний час, коли люди вірили в магію, відьом, демонів та іншу чортівню. Відьмам нерідко приписували зв'язок з нечистим. Після якого у них народжувалися потворні діти або інші істоти.

Одна з таких історій сталася в графстві Лестершир, Англія, де в 1569 році жила 27-річна дочка м'ясника, який служив в багатому маєтку, на ім'я Агнес Боукер (Agnes Bowker).

Боукер не була заміжня, але несподівано завагітніла. Жінка приховувала ім'я батька майбутньої дитини.

17 січня 1569 року Агнес народила якусь моторошну істоту, яка радше нагадувала кота, ніж людину. Одночасно з цією подією сталася сильна лісова пожежа, що викликало народні чутки про зв'язки цих двох явищ та їх демонічної суті.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Коли справа дійшла до з'ясувань Боукер нічого не заперечувала. Більш того, заявила, що це дитя плід її зв'язку з якоюсь надприродною істотою, з якою вона зустрічалася кілька разів.

Девід Кресс в своїй книзі "Travesties and Transgressions in and Tudor Stuart England: Tales of Discord and Dissension" описує цю історію: "Вона розповіла, що це істота вперше з'явилося до неї, коли вона лежала в своєму ліжку і спочатку воно просто лягло поруч, але не торкалося до неї. Воно було дуже важким. На наступну ніч вона побачила його в образі чорного кота і він прийшов до неї в постіль і у них був особливий тілесний зв'язок кілька разів".

Чутки швидко докотилися до Лондона. Почалося розслідування.

Повитуху Елізабет Харрісон, присутню при пологах, допитали з усією пристрастю. Та стверджувала, що все це чиста правда. Більш того, Елізабет бачила і батька "немовля", який видався їй схожим на "помісь ведмедя, собаки і людини". Елізабет зазначила, що ще 6 повитух були присутні при пологах і бачили цю істоту.

Повитуха Маргарет Рос повідала, що допомагала "немовляті" з'явитися на світ і що він ще не народився, але вже поранив її своїми гострими кігтями, коли та його діставала.

Маргарет зізналася, що Агнес Боукер під час виношування плоду зустріла в лісі якусь жінку, яка передбачила їй, що вона народить монстра під назвою Мункалф (Mooncalf).

Цим терміном в Англії спочатку називали теляти-мутанта, народженого в повний Місяць, а пізніше так стали називати і людське немовля з вродженими каліцтвами.

Було допитано ще безліч городян і свідків того, що сталося.

Про свою "дитину" Боукер робила суперечливі заяви, то вона казала, що він народився мертвим, то він знаходиться під наглядом у селі в Гілсборо, а одного разу сказала, що взагалі нічого не пам'ятає про те, щоб в неї народжувалася дитина.

З'ясувалося, що дитина не вижила, можливо, злякавшись, її вбили. Пізніше нібито виявлено тіло тієї самої народженої істоти.

Коли його відкрили та оглянули, був зроблений висновок, що воно нічим не відрізняється від тіла звичайного кота. Архідиякон Ентоні Андерсон особисто оглядав останки істоти і підтвердив, що на вигляд це звичайний кіт і таким чином вся ця справа швидше за все є підробкою.

Тим часом сама Боукер продовжувала розповідати про свій неприродний зв'язок з незвичайною істотою-демоном і одного разу навіть заявила, що вона вийшла заміж за Диявола, і що у неї був зв'язок з ним.

Коли Агнес Боукер постала на суді перед архідияконом Андерсоном, повитуха Харрісон продовжувала запевняти, що особисто бачила народження монстра і що батько дитини був демоном. Проте так і залишилося загадкою, що сталося з дитиною Боукер.

Єдиний факт, який можна довести, те, що Агнес була вагітною. У підсумку Боукер так і не була засуджена і не була визнана винною в якому-небудь злочині. Як склалося її життя далі, невідомо.

Нагадаємо, як ірландське свято змінило свою назву і поширився по світу.

Як повідомляв портал "Знай.uа", у другій половині XIX століття творилися страшні речі. Малюки стали головним товаром для диявольської вбивці.

Також "Знай.uа"писав, як вираховували відьму на Русі.