Теорії змови навколо легендарної картини італьянського генія отримали популярність в 2004 році після виходу фільму "Код да Вінчі".

Проте з розвитком технологій все більше людей намагаються знайти приховані натяки і символи нібито заховані в "Таємній вечері", пише The Sun.

Наприклад, YouTube-блогер Dahboo77 відзеркалив в фоторедакторі копію картини XV століття і виявив, як він вважає, доказ існування таємного послання в картині да Вінчі.

Як стверджує конспіролог, на зображення можна побачити "третє око", який знаходиться на лобі Ісуса.

Також на грудях Ісуса, стверджує блогер, можна побачити дзеркальне обличчя людини і бородате обличчя коронованого царя.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

У інверсії особа Ісуса схоже на лева з німбом, сяючим навколо його голови.

Відео було спочатку опубліковане ще в 2013 році, але з'явилося перед днем народження да Вінчі 15 квітня.

Поки користувачі YouTube гадають, що передбачає цей "код" і розмірковують про можливе тлумачення, нове дослідження з'ясувало, що унікальний талант Леонардо да Вінчі може бути пов'язан з наявністю у генія очного захворювання.

Професор Крістофер Тайлер (Christopher Tyler) з Лондонського університету вважає, що головний діяч епохи Відродження зумів передати тривимірності об'єктів у себе на полотнах завдяки косоокості.

При цьому захворюванні вирішальна роль з обробки візуальної інформації відводиться лише одному оці.

Тайлер проаналізував зображення очей у шести творах мистецтва: скульптур "Давид" і "Молодий воїн" Андреа Верроккьо, для яких за легендою позував да Вінчі; картини "Рятівник Світу", "Іоанн Хреститель", "Вітрувіанська людина", які належать пензлю да Вінчі і передбачуваний автопортрет художника.

Медик вважає, що великий діяч Ренесансу вмів перемикатися між стереоскопічним і монокулярным зором, щоб дозволило йому створювати тривимірні зображення.

Дивіться ще: Справжній код да Вінчі

Нагадаємо, експерти засумнівалися, що картина "Спаситель світу" належить пензлю великого італійського художника і вченого Леонардо да Вінчі.

Як повідомляв портал "Знай.uа", код да Вінчі розкрив тисячолітнє брехня церкви про Христа.

Також "Знай.uа" писав, вчені в кроці від розгадки найбільшої таємниці да Вінчі.