Деякі події розповідали людству не зовсім правдиво, щоб приховати незручну істину. Ось деякі історії, які потрібно переписати в нашій пам'яті. Про це інформує Ukr.Media.

Практика китайського обв'язування ніг полягала не тільки в тому, щоб одружитись

У своїй дослідницькій книжці Bound Feet, Young Hands, автори Лорен Боссен і Хілл-Гейтс розповідають, що деякі дівчата, яким робили подібну маніпуляцію, були зовсім молодими і вони робили це для того, щоб їх не примушували працювати.

Автори опитали понад 1800 жінок по всьому Китаю, щоб дізнатись, що серед багатьох селянських сімей переважало обв'язування ніг для того, щоб створити для дівчат обмеження рухів, щоб вони залишилися робити ручну роботу, від якої залежав тоді добробут сім'ї, адже вони отримували кошти від продажу цих товарів ручної роботи.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Свято Дня Подяки насправді придумали, щоб згадати про трагедію

Вже зараз це свято набуло іншого значення, коли люди із вдячністю обмінюються індичкою і гарбузовим пирогом.

За словами Рамони Петерс, племінного історичного офіцера племені Машпі Вампаноаг, що цитується в індійській медіа-мережі Country Today, президент Лінкольн сприяв святкуванню щасливої ​​трапези між паломниками та індіанцями, щоб створити гармонію і об'єднати країну після Громадянської війни.

Але не було нічого гармонійного у тому, як відбувся День Подяки, адже наслідком стала різанина цілого індійського племені.

Губернатор колонії Массачусетської затоки, Вільям Ньюелл, проголосив:

"З цього дня буде день святкування і подяки за підкорення Пекотів".

Титанік потонув не від зіткнення з айзбергом

У недавньому аналізі фотографій, знайдених на мансарді, які були зняті експертами інженера-електрика судна, було встановлено, що в корпусі судна не було помічено пожежі, яка і далі не помічалась ще протягом трьох тижнів до зіткнення. Було потрібно 12 чоловік, щоб спробувати утримати полум'я, але безрезультатно.

У нещодавньому документальному фільмі "Титанік: нові свідчення" журналіст Сенан Молоні заявив:

"Офіційне пошкодження Титаніка сприймається як Божий акт. Це не проста історія зіткнення з айсбергом і потопленням. Це ідеальне поєднання надзвичайних факторів, що об'єднуються у вогонь, лід і кримінальну недбалість".

Джордж Вашингтон зруйнував термін свого президентства, а не зрубав вишневе дерево

"Більшість школярів, на жаль, дуже мало знають про те, чому насправді Джорджем Вашингтоном так захоплювались в його час", говорить професор історії Вільям Карріган. Вони, швидше за все, знають про розповсюджені помилкові історії, ніж про те, що ним широко захоплювалися через те, що він відмовився від своєї комісії після революційної війни і пішов у відставку після двох термінів президентства".

Олександр Грем Белл не винайшов телефон

Олександр Грехам Белл був першим, хто патентував його. У 2002 році американський конгрес визнав бідного флорентійського іммігранта винахідником телефону, а не Олександра Гремама Белла.

Guardian повідомив, що "історики та італо-американці виграли свій бій, щоб переконати Вашингтон визнати маловідомого генія механіки, Антоніо Меуччі, як батька сучасних комунікацій, 113 років після його смерті".

Радіотрансляція "Війни Світів" не спричинила паніки серед населення

Виявляється, 30 жовтня 1938 року не дуже багато людей навіть налаштовувалося на цю хвилю. Крім того, під час цієї трансляції диктор часто нагадував, що це уривки з наукової фантастики.

У ніч, коли програма виходила в ефір, служба оцінок C.E. Hooper подзвонила 5000 родинам для проведення національних рейтингових досліджень. "Яку програму ви слухаєте?" - запитувала служба. Лише 2% відповіли, що слухають саме цю програму або вказали на програму "Орсона Уеллса".

Нагадаємо, археологи представили нові грецькі артефакти, які змінюють історію.

Як повідомляв портал "Знай.uа", пустелі займають третину всієї поверхні Землі, зберігають неймовірні таємниці, які археологи намагаються знайти і розгадати.

Також "Знай.uа" писав, про 6 загадок цивілізації, які завели у глухий кут найкращий розум людства.