Все почалося, коли Папою Римським став Григорій IX, 1227-1241 року, за цей час кішки настраждалися настільки, що могли прирівнюватися до святих.

Григорій IX був тим, хто започаткував папську інквізицію, яка повинна була справлятися з єретиками - тортури він не схвалював, але в'язниці були звичайною справою.

Також він схвалив Північні хрестові походи Тевтонського ордену. Так планувалося насильно охрестити народи, що живуть на території Балтики, Скандинавії і руські землі Новгородського і Псковського князівств.

Римський Папа Григорій IX.

Кішкам не пощастило стати атрибутом єретичних вірувань, особливо чорним. Якщо інші масті просто були пов'язані з самим Сатаною, то чорні кішки були його втіленням.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Все ускладнилося ще більше, адже кішок не любив особисто Конрад Марбургский - глава інквізиції. Це був жорстокий і нещадний чоловік, який без вагань виконував обов'язки, покладені на нього Григорієм IX.

Тож коли Конраду знадобилося добути свідоцтва про те, що кішки спілкуються напряму з Сатаною — він добув.

Конрад Марбургский - глава інквізиції.

Конрад навіть здобув і "точний опис ініціації людини Сатаною". Такі "свідчення" оповідали про організовані чорні меси, на яких була величезна жаба, розміром з собаку, яка перетворювалася в бледнолику людину.

Ініційований повинен був поцілувати цю людину, і з цього моменту він або вона повністю забували все, що коли-небудь чули у церкві. А після того, як всі присутні забували про церкву, оживала статую чорного кота і у вигляді кота сам Сатана обходив своїх нових адептів. А після цього, згідно з доносами та визнанням, починалася оргія.

Звісно, те, що подібні "визнання" були здобуті в час кривавих і жорстоких тортур про це інквізиція замовчує. А раз люди самі свідчили про це, значить так воно і було.

Так з 1233 року почалося масове знищення кішок і людей, які тримали цих улюбленців. Тварин, як і людей спалювали, а іноді скидали з висотних будівель.

Деякі історики припускають, що таке тотальне винищування кішок призвело до пандемії чуми в середині 1300-х. Хоча навіть з початком епідемії полювання на кішок не зупинилася - люди вірили, що хвороба — це витівки Сатани, так що котів треба винищувати ще старанніше. Швидше за все це була кара за людську дурість.

Барельєф Григорія IX, Палата представників США.

Наприкінці 1400-х, кішки продовжували страждати - цього разу католицька церква звинувачувала їх в зв'язку з відьмами. На цей раз вже інший Папа Римський Інокентій VIII, наказав знищувати всіх кішок в окрузі.

Звичайно, людям було гірше, ніж тваринам - саме Інокентій VIII видав відому буллу "Summis desiderantes affectibus", "Всіма силами душі", яка закликала у всіх країнах християнської Європи посилено знищувати відьом.

Папа Римський Інокентій VIII.

Папа Римський Франциск.

На щастя, з часом все змінилося. І сьогодні на території Ватикану можна побачити кушку, яка спокійно гуляє. І у Римського Папи Франциска тільки одне прохання: не варто витрачати великі гроші на костюми своїм вихованцям, вже краще витратити їх на благодійність.

Нагадаємо, як середньовічна відьма зв'язалася з нечистим і народила кота.

Як повідомляв портал "Знай.uа", ці 5 жінок залишили особливий відбиток в історії відьмоловства.

Також "Знай.uа" писав, як інквізиція заборонила Коперника. Модель світу Коперника була колосальним кроком вперед і нищівним ударом по архаїчним авторитетам.