Команда вчених з Якутії і Південної Кореї планує клонувати давно вимерлих доісторичних тварин. Вони вирішили почати з маленького рудого лоша, який помер, коли йому було 1-2 тижні приблизно 42 170 років тому. Про це пишет The Siberian Times.

За цей час кінь був збережений в майже ідеальному стані. Холодний клімат сприяв доброму збереженню тіла: вовна, шкіра, ратиці і внутрішні органи залишилися на місці.

Щоб реалізувати свої плани, вчені зараз шукають клітини, які можуть бути реанімовані. Всі роботи проводяться в Північно-Східному університеті Якутська.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

"Дослідники впевнені в успіху цього проекту. Спроби триватимуть до кінця квітня цього року", - сказало джерело в Північно-Східному федеральному університеті в Якутську - найхолоднішому місті е світі, де проводяться роботи.

Як відзначають дослідники, той експеримент може стати грандіозним стрибком в технології "Парку Юрського періоду". Команду очолює експерт з клонування з Південної Кореї професор Гванг Ву-сук.

Через кілька місяців після інтенсивної роботи дослідники все більше і більше переповнюються оптимізмом.

Вони мають намір отримати клітини, необхідні для клонування вимерлого виду: лєнської коняки. Відзначається, що наукова робота вчених триватиме до кінця квітня цього року.

Роботи з вилучення клітин робляться вченими, які також збираються відновити вимерлого шерстистого мамонта.

Ймовірність успішного клонування дуже висока, відзначили експерти. Вони вже шукають кобилу, щоб та виносила не зовсім звичайне потомство.

Ленська кінь

Зовні Ленський кінь мав багато спільних рис з справжніми якутскими кіньми. Вони теж були щільні і присадкуваті, мали короткі ноги і великі копита. Деякі фахівці вважають, що якутський кінь – нащадок Лєнської породи.

якутская кінь

Нагадаємо, у Китаї перша клонована поліцейська собака почала тренування. Собака народилася в грудні 2018 року, це клон вівчарки, яка вже служить в поліції і вважається однією з кращих.

Як повідомляв портал "Знай.uа", вчені схрестили козу і павука, і ось що вийшло. Після того, як цим козам прищепили ген павука-золотопряда, їх молоко стало містити цінний протеїн, так званий павутинний шовк.

Також "Знай.uа" писав, японські біологи воскресили багаторічні клітини мамонтів всередині лабораторних гризунів.