Аннет Келлерман була спортсменкою, плавчихою, кінозіркою і просто однією з найвідоміших жінок свого часу. Аннет зробила неймовірно багато і тому заслужено увійшла у 20 видатних жінок, що змінили світ.

Перше, що потрібно знати, Келлерман була спортсменкою і родоначальницею синхронного плавання.

Саме їй належить ідея організації інноваційних підводних вистав, з неймовірними для тієї епохи костюмами.

Згодом Аннетт Келлерман освоїла підводне плавання і виступала в образі русалочки в оточенні риб в розважальному центрі, щодня беручи участь у двох шоу-програмах в океанаріумі.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Її водні вистави з елементами підводного балету, синхронного плавання та масових стрибків у воду з рухомих трапецій користувалися неймовірним успіхом у глядачів, а фото спортсменки прикрашали обкладинки журналів.

На численних фото Аннет позує в купальному костюмі: найтонша талія, пишні груди, бездоганна зачіска і відкритий погляд.

У тому ж 1905 році Аннет тричі намагалася перепливти Ла-Манш. До її честі треба сказати, що до того часу протока підкорилася тільки одному плавцю-чоловікові, а перша жінка, яка перепливла Ла-Манш, тоді ще не народилася. Однак Келлерман стала першою жінкою, яка намагалася переплисти холодні води протоки.

Роки слави Келлерман збіглися з розвитком кінематографа. Аннет грала в короткометражках русалочек і плаваючих фей, красиво пірнала з високої скелі і стрибала в річку з крокодилами.

Мало хто знає, що цілісний купальний костюм для жінок з'явився на світ зусиллями австралійської уродженки Аннет Марі Сари Келлерманн.

В 1905 році вона пошила костюм для купання, давши жінкам усього світу можливість насолоджуватися водою, плаваючи в одязі, що звільняє від болісних цнотливих, що заважають єднання з природою і стягуючих рухи спідниць. Це стало її візитною карткою.

З того часу, інтерес до відпочинку на воді та спорту прокинувся у тисячі дівчаток і жінок по всьому світу.

Келлерман запустила свою лінію купальних костюмів, ідею підхопила Коко Шанель. А в Штатах ще в 1920-і на пляжах орудувала поліція, яка заміряла рулеткою довжину рукава і штанців.

У 1908 р. Аннетт Келлерман була офіційно оголошена ідеальною жінкою: вчений з Гарвардського університету, вивчивши параметри 3000 жінок, прийшов до висновку, що саме вона найбільш близька до ідеалу – зовнішності Венери Мілоської.

У 1916 році Аннет встановила черговий рекорд вперше на екрані з'явилася оголена акторка, морська діва у виконанні Келлерман. Тригодинне фентезі "Дочка богів" обійшовся творцям в нечуваний мільйон доларів і окупився в прокаті.

У 1924-му Аннет знялася у першому кольоровому фільмі з підводною зйомкою.

Вона стала також відома як "пірнаюча Венера" і "австралійська русалонька".

Вона створювала відчуття незалежної, вільної і енергійної жінки. Все своє життя присвятила популяризації водних видів спорту, була консультантом з питань здоров'я та викладачем з фітнесу.

І свято вірила, що в житті немає нічого більш звільняючого, ніж плавання, яке здатне змити хвилями тяготи всіх життєвих проблем.

Все життя вона була прихильницею вегетаріанства, у неї навіть був власний магазин здорового харчування в Каліфорнії. Можливо, завдяки здоровому способу життю і спорту вона і прожила до 89 років.

Аннет Келлерман була піонером у багатьох відносинах, зразком для наслідування, безстрашної і завжди готової до нового виклику.

Нагадаємо, 10 найбільш популярних еротичних книг 19 століття.

Як повідомляв портал "Знай.uа", світу показали невідомі знімки вагітної Мерилін Монро.

Також "Знай.uа" писав, 109 років тому француженка Еліз де Ларош стала першою жінкою-пілотом.