Як відомо, Чорне море приховує чимало таємниць, але є такі, над яким науковці і досі ламають голови. Відтак, ось чотири неймовірні секрети українського моря.

Сірководневе зараження

Однією з загадок Чорного моря є сірководневі зараження. Науковці і досі займається вивченням причин і обставин насичення морських глибин високою концентрацією водню. Нині ж є тільки дві версії: або сірководень виходить з глибоких морських тріщин та маленьких западин, або з'являється в зв'язку зі специфічними діями морських бактерій. Наразі вчені хвилюються загрозою підводного вибуху та тим, що море може навіть спалахнути.

Загадкова істота

Ще за сотні років до нашої ери давньогрецький історик Геродот згадував про істоту, яка жила в водах Понта Евксинського, нині Чорного моря. Чудовисько було з великим тулубом, схожим на гриву з гребенем і довгим хвостом, воно мало величезні пазуристі лапи, червоні очі та широку пащу. Також це стверджували і місцеві мешканці, які нібито ще у 1985 році побачили цю ж тварину. Окрім цього, в червні 2011 року рибалки зловили в севастопольській акваторії чудо-рибу. Чоловіки стверджували, що зловили чи маленького кита, то чи акулу, то чи рибу з двома головами, одна з яких зовні схожа на горб. За описами вона була схожа на акулу, яка вимерла сотні років тому.

Популярні новини зараз
За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Мільйонні поклади золота не знайденого корабля

У 1854 році на Чорному морі розігралася сильна буря під час якої судно "Чорний принц", що доставляло золото для виплати платні військам, пішло на дно. Після цього численні золотошукачі намагалися знайти цей корабель, але марно. Зауважується, що на борту було скарбів на 65 мільйонів доларів. Шукають судно-привид і по нині

Хвилі-гіганти

У XX столітті вченим вдалося зафіксувати гігантські хвилі на Чорному морі. Висота звичайних хвиль навіть при невеликому штормі в море дорівнює 1-2 метра, але дослідникам вдалося зафіксувати хвилю висотою в 25 метрів і довжиною в 200 метрів. Невідомо, як вони там виникли, адже море має занадто малу площу, щоб хвилі в ньому могли досягти високої швидкості і великої висоти.

Нагадаємо, що група дайверів вперше за 14 років відвідала уламки легендарного "Титаніка". Лайнер серйозно постраждав від глибоководних течій, солі і бактерій, які роз'їдають метал.

Як повідомляв портал Знай.uа, секретний бункер Горбачова показали на відео.

Також портал Знай.uа писав, що у Німеччині знайшли заповіт Гітлера.