Будинок в австрійському місті Браунау-ам-Інн, де народився нацистський диктатор Адольф Гітлер, перетворять на поліційний відділок. Про такий намір заявила влада Австрії.

Австрійський міністр внутрішніх справ Вольфганг Пешорн пояснив таке рішення наступним чином:

"Майбутнє використання будівлі поліцією має ясно продемонструвати, що воно ніколи не стане пам'ятником націонал-соціалізму" Вольфганг Пешорн

Будинок Гітлера в Австрії, фото: dw.com
Будинок Гітлера в Австрії, фото: dw.com

Доля цього будинку вирішувалася протягом декількох років. Його навіть хотіли знести після того, як вилучили у його власниці Герлінди Поммер попри її протести. Знесенням будівлі мали намір не дозволити її перетворенню в культовий для неонацистів пам'ятник. У власність держави будинок перейшов у 2017.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Спочатку колишній власниці будинку Поммер присудили компенсацію в 1,5 мільйона євро, однак ця сума була оскаржена фінансовою прокуратурою Австрії. В 2016 році Нацрада Австрії прийняла закон, згідно з яким місцеві влади можуть проводити на об'єкті будь-які види архітектурних робіт, і навіть повний демонтаж споруди.

Будинок Гітлера в Австрії, фото: dw.com
Будинок Гітлера в Австрії, фото: dw.com

Головною причиною цього рішення став масовий туризм до місця народження Гітлера з боку його прихильників з усього світу. Шанувальники націонал-соціалізму неодноразово проводили акції перед будинком, які в останні роки неодноразово закінчувалися затриманнями.

Нагадаємо, раніше у Польщі затримали українців за запитом Росії

Як повідомляв портал "Знай.ua", в Англії відкопали багатомільйонний скарб

Також "Знай.ua" писав, що назвали 10 неймовірних місць планети, де варто побувати