Стало відомо, що у Польщі за запитами Російської Федерації затримали 19 українців. Про це повідомили в МЗС України у відповідь на запит Liga.net.

"На території Республіки Польща затримали 19 громадян України за запитами РФ в Інтерпол", - йдеться у відповіді.

Польська поліція

Українським дипломатам вдалося відстояти лише 2 співвітчизників, яких не видали країни-агресора.

"Завдяки активній роботі посольства та генерального консульства України в Любліні була відвернена видача російській стороні двох громадян України", - повідомили в МЗС.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Слід зазначити, що в МЗС не уточнили про те, входили ці 2 українця в число 19 затриманих, або ж самого спочатку їх було 21. До того ж, невідомо, видані РФ інших затриманих.

Нагадаємо, що в Садковице під Варшавою, Польща, в холодильній камері виявили двоє загиблих українців 28-ми та 46-и років.

Як повідомляв портал Знай.ua, у МЗС Казахстану прокоментували пропозицію колишнього президента Казахстану Нурсултана Назарбаєва організувати в республіці зустрічі Володимира Путіна і Володимира Зеленського.

Також портал Знай.ua писав, що в Україну з офіційним візитом прибуде міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас.