Детективи НАБУ затримали директора департаменту забезпечення доступу до публічної інформації Офісу президента Світлану Кондзелю. Чиновницю, яка працювала при чотирьох президентах підозрюють у шахрайстві.

Українські ЗМІ повідомляють, що Кондзеля розповідала, що вирішує будь-яку проблему через зв'язки в ОП.

Зокрема, вона просила 150 тисяч доларів за призначення на посаду заступником голови правління НАК "Нафтогаз України".

Світлана Кондзеля, фото з вільних джерел
Світлана Кондзеля, фото з вільних джерел

Невдовзі в Атикорбюро повідомили, що затримали керівницю департаменту, її спільницю – екс-заступницю міністра культури в 2011 році та інших учасників угруповання. Тривають слідчі дії за участю працівників СБУ.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Співробітники НАБУ повідомили про затримання чиновниці у соцмережі.

"Внаслідок операції "під прикриттям" детективи НАБУ задокументували вимагання неправомірної вигоди 300 тисяч доларів США з фізичної особи за сприяння у призначенні на керівну посаду до НАК "Нафтогаз України... Затримали безпосередньо після одержання першого траншу неправомірної вигоди у сумі 150 тисяч доларів", - йдеться у повідомленні.

В Офісі президента миттєво відреагували на інцидент і відзначили, що для глави держави немає "своїх" і "чужих".

"Корупція має бути викорінена: що вища посада корупціонера, то небезпечніші для держави зловживання з його боку", - сказали у ОП.

Як відомо, Світлана Кондзеля працювала у різних відділах при президенті з 2009 року. У департаменті забезпечення доступу до публічної інформації - з 2014 року.
Сторінка чиновниці у Фейсбук вже рябіє гнівними коментарями українців під кожним дописом. Користувачі відзначили не простий автомобіль, на якому їздить Кондзеля - точно не куплений на зарплату клерка в ОП.
Сама ж чиновниця досить відкрито і просто веде сторінку в соцмережі, ділиться своїми фото з відпочинку, природою, мріями і часто проходить тести.

"Кашу в голові треба інколи перемішувати, щоби не підгорала", "Мотивація дня: В природі буквально нічого не квітне цілий рік. Тому не вимагайте від себе того ж. Давайте собі відпочити😌", - підписує фото Кондзеля.

Мотивація дня: В природі буквально нічого не квітне цілий рік. Тому не вимагайте від себе того ж. Давайте собі відпочити😌

Geplaatst door Світлана Кондзеля op Donderdag 7 november 2019

Geplaatst door Світлана Кондзеля op Woensdag 30 oktober 2019

Нагадаємо, НАБУ затримало на хабарі у $150 000 директорку департаменту ОП Зеленського, - ЗМІ.