У Мексиці учені знайшли величезний палац, в якому проживало елітне суспільство майя понад 1000 років тому у стародавньому місті Кулуба. Про це пише Національний інститут антропології та історії (INAH).

За інформацією дослідників, будівля висотою 6 метрів, довжиною 55 метрів і шириною 15 метрів було заселена між 600 і 1050 роками н. е.

Палац виявили випадковим чином під час дослідження лісового масиву Кулуба, який намагаються захистити від вітру і сонця.

Відзначається, що місто Кулуба був вкрай важливий для з'єднання з містами майя Ек-Балам і Чичен-Іца, оскільки майя управляли великими ділянками території, які зараз розташовані на півдні Мексики, Гватемали, Белізу і Гондурасу.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Виявилося, що біля палацу, розташованого на центральній площі Кулуби, було кілька інших цікавих місць. Зокрема, був знайдений вівтар, залишки двох житлових будівель і круглу споруду, швидше за все слугувала піччю.

Нагадаємо, що в італійському місті Рим археологи випадково знайшли секретний склеп Ватикану.

Як повідомляв портал Знай.uа, археологи знайшли секретний коридор в стародавньому палаці майя.

Також портал Знай.uа писав, що на грецькій горі Афон, куди пускають тільки чоловіків, вчені виявили жіночі кістки.