Війна вимагає від солдат ворожих армій не лише здатність ненавидіти одне одного та вбивати, але й дотримуватись певних правил, які можуть допомогти налагодити побут і підтримувати санітарний стан. Такі правила існували і у Другій світовій війні.

Так, наприклад, існувала практика не стріляти по санітарам та членам команди, які відповідали за евакуацію тіл поранених та вбитих з поля бою. Це не лише ознака певної поваги, але й логічний крок: тіла, що розкладаються і гниють, можуть стати джерелом проблем - інфекційних захворювань або лакомством для гризунів.

Окрім цього, не чіпали солдат, які справляли нужду, або водоносів. Разом із тим, якщо війська вдавалось захопити територію, яка перекривала доступ до джерел чистої води, її цінували як стратегічно важливу і намагались утримати за всяку ціну.

Не стріляли у людей під білими прапорами або тими, хто йшов із високо піднятими руками вгору. Очевидно, що інколи такі акції були диверсійними, проте виключення не скасували правила.

Окрім того, існували нейтральні території між двома таборами, на території яких було заборонено стріляти. Так, якщо на нейтральній території було джерело води або, наприклад, виноградник, створювався графік, за яким німці використовували цю ділянку в певні години доби, а радянські війська - в інші.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі
Показати ще

Друга світова війна, Вікіпедія
Друга світова війна, Вікіпедія

Зрозуміло, що ці правила часто порушувались, адже керівництво прагнуло форсувати події і пошвидше перемогти у війні.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше інженери показали, чому Друга Світова була "війною моторів".

Як повідомляв портал "Знай.ua", Страшні бої, відступаючі війська, біженці: унікальні знімки перших днів Другої світової війни, зворушують до глибини душі.

Також "Знай.ua" писав про подвиг маленьких героїв - десятеро дітей відбили наступ нацистів.