В артефакті з біблійського святилища "Святая святих", яке знаходиться недалеко від Єрусалима, археологи, завдяки щасливому випадку, знайшли коноплю. Наразі ж науковці "ламають голову", з'ясовуючи, навіщо наркотик був потрібен предкам євреїв.

Джерело: іноземне видання Тель-Авів.

Як відзначається, все розпочалося з розкопок святилища "Святому святих" в 1960-х роках. Саме тоді археологи і відкопали вівтар з вапняку та провели аналіз його хімічного складу, який не дав ніяких цікавих результатів. Внаслідок його перевезли в Ізраїльський музей, де він вже протягом більш ніж 50 років є одним з головних визначних пам'яток.

А вже нещодавно вчені вирішили провести повторний аналіз, але вже за допомогою сучасних методик. І слід підкреслити, що вони були шоковані, адже крім слідів ладану команда також виявила коноплю.

Археолог, фото: Getty Images
Археолог, фото: Getty Images

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

"На сьогодні у нас немає ніякої інформації про те, як конопля могла б прибути в Арад або в Юдею, Однак, оскільки ми знаємо, що ладан прийшов з Південної Аравії (сучасний Ємен і південна Саудівська Аравія), теоретично ці регіони можна було б використовувати в якості торговельних "агентств" канабісу", - говорить один з археологів.

Окрім цього, у вівтарного канабісу також були відсутні будь-які помітні насіння або пилок, на відміну від стародавніх бур'янів, знайдених в інших археологічних пам'ятках Росії і Китаю. З цієї причини археологи припускають, що він, ймовірно, був імпортований в Тель-Арад в вигляді сухої смоли, іншими словами, гашишу.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, археологи виявили 2000-літній пиріг.

Як повідомляв Знай. ua, жінка прогулялася з пухнастим другом і відкопала зуб гігантського доісторичного монстра.

Також Знай. ua писав, що у Китаї знайшли унікальний артефакт з містичною рідиною.