Група вчених провели дослідження і оприлюднили висновки. Так, за заявою науковців, свого часу Земля поглинула кілька зародків інших планет. Про це повідомляє видання Акценти.

Ще на старті, коли Земля тільки утворювалась, вона "з'їла" кілька зародків планет після її зіткнення з Тейей, прародителькою Місяця. Такі сліди знайшли геологи в найдавніших породах планети в Гренландії.

"Ми побудували комп'ютерні моделі того, як новонароджена Земля стикалася з іншими небесними тілами, і як їх метали і силікати перемішувалися з матерією нашої планети в той час, який ми називаємо "епохою пізньої аккреції". Ці розрахунки показують, що надра Землі, що містять в собі набагато більше подібної матерії, ніж вважали наші колеги. Це сильно змінює історію її еволюції", - сказав Симон Мархи з Південно-західного дослідницького інституту в Боудера (США).

Науковці впевнені, що Земля зіткнулася з безліччю зародків планет. І тепер вагома частина матерії їх сьогодні знаходиться в надрах нашої планети і є її частиною. До такого висновку дослідники дійшли, створивши комп'ютерну модель новонародженої Сонячної системи, яку населяли не тільки Земля і Місяць, але і безліч планетизималей, "мертвих" зародків планет, періодично стикалися з нашою планетою та іншими небесними тілами.

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Досі учені вважали, що Земля мала пережити десятки чи навіть сотні подібних зіткнень. Значна частина матерії зародків планет повинна була випаруватися в космос або бути викинута туди під час зіткнення з Землею, в результаті чого лише 0,5% її маси сьогодні припадає на матерію "чужих" світів.

Примітно, що розрахунки команди Мархи показали, що це не так. Якщо хоча б невелика частина цих планетизималей була досить великою, більше 1500 кілометрів у поперечнику. Надра Землі складаються на 2,5-3% з гірських порід, що сформувалися в надрах інших планет.

Нагадаємо, 250 космічних об'єктів зруйнувалися на орбіті Землі.

Як повідомляв портал "Знай.uа", NASA планує виявити життя на крихітній планеті.

Також "Знай.uа" писав, вченим вдалося вперше сфотографувати чорну діру. А тепер вона навіть отримала ім'я.