Ігнатовський стверджує, що кожна залучена гривня в розвиток електромереж дає 4-6 грн інвестицій та створює додаткові робочі місця. Але при моделі регулювання «Витрати+» немає можливості стимулювати розвиток та інвестувати в електромережі нові гроші. Експерт з Фонду Держмайна переконаний - при таких умовах ніхто не захоче придбати активи державних обленерго.

Олександр Візір, голова спілки «Розумні електромережі України» відзначив: «Інвестор коли купує акції обленерго він, як будь-який інвестор думає в першу чергу коли інвестиції йому повернуться. При сьогоднішній моделі «Витрати+» можна сказати, що ці інвестиції не повернуть ніколи».

Раніше, нардеп фракції «Слуга народу», голова підкомітету з питань розвитку конкуренції та рівних умов для бізнесу Комітету Верховної Ради України з питань економічного розвитку Людмила Буймистер стверджувала, що приватизація державних обленерго не буде здійснена без зміни підходу до тарифоутворення і переходу на RAB-тариф.

Експерти міжнародної аудиторської компанії «Ernst & Young» також вважають, що для приватизації державних обленерго потрібно створити зрозумілі для інвесторів умови. Керівник відділу супроводу угод «Ernst & Young» Богдан Ярмоленко зазначив, що при впровадженні RAB-тарифу необхідно враховувати показники, на які дивляться інвестори - ставку доходності від вкладених інвестицій. Експерт пропонує визначати ставку доходності на рівні середньозваженої вартості капіталу(WACC), оскільки це важливо для іноземних інтересантів, що цікавились приватизацією українських ОСР.