Для багатьох водіїв машина є другим будинком, і чи не найближчою істотою, за якою постійно потрібний догляд. Зараз поговоримо про вічну проблему - гучне захлопування дверей, і як можна виправити цю ситуацію.

Їздити на новому автомобілі суцільне задоволення, і це не секрет. Однак, через роки починають виявлятися ознаки старіння, і одна з них те, що двері дуже голосно зачиняються.

Першопричиною цього є те, що деталі зношуються. Це та несправність, яку потрібно одразу їхати на сервіс та виправляти, але можна спробувати і самостійно.

Автомобіль, фото: скріншот
Автомобіль, фото: скріншот

Змастіть дверний замок мастилом, що проникає – наприклад, WD-40. Розроблені деталі замку працюватимуть швидше та набагато тихіше. Не застосовуйте цей вид мастил для дверних петель, оскільки є ризик вимивання заводського мастила, завдяки якому знижується їх природне зношування.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

До речі, петлі з часом теж починають провисати і потребують реставрації. Зробити це можна і в домашніх умовах так би мовити, але потрібно хоча б один помічник, щоб підняти двері до потрібного рівня.

Бувають випадки, коли винуватцем гучного удару дверей є гуми ущільнювачів, які захищають салон від дощу, вітру та пилу. Їх потрібно буде негайно змінювати, як тільки ви зіткнулися із цією проблемою.

Салон автомобіля: скрін
Салон автомобіля: скрін

Якщо гучне закриття дверей супроводжується ще й брязкітами, тоді у вас проблеми з механізмом підняття бокового скла, і виправити ситуацію можна тільки повною заміною пристрою.

Одна з причин, через яку двері автомобіля можуть почати голосно ляскати, полягає у додатку критичних зусиль для їх закриття. Напевно, всі помічали, як на багатьох автомобілях тихо зачиняються двері водія, і навпаки, який гуркіт лунає при зачиненні пасажирських дверей.

Для цього спробуйте навчити своїх рідних чи друзів, чи просто пасажирів легко зачиняти двері машини.

Автомобіль. Фото: istobalrussia.ru
Автомобіль. Фото: istobalrussia.ru
Автомобіль. Фото: istobalrussia.ru

Нагадаємо, що пенсіонерів попередили про несподівані зміни у 2023 році: якими будуть виплати, вимоги до стажу та мінімалка

Раніше повідомлялося, що водіїв можуть залишити без прав через новий закон від депутатів: слід бути уважнішими .

Також українці через "ДiЯ" зможуть отримувати соцвиплати: як це працюватиме і для чого