Відомий український професор Євген Комаровський напередодні Нового року вирішив заговорити на серйозну тему, а саме – безпеку їжі на свята.

Новий пост був опублікований на його сторінці в соціальній мережі Instagram, активним користувачем якої він є. Регулярно він дає поради молодим мамам, які стосуються дітей, а також просто все, що стосується здоров'я.

Євген Комаровський. Фото: Instagram
Євген Комаровський. Фото: Instagram

На цей раз сталося те саме. Євген Комаровський вирішив розповісти про безпеку їжі у свята.

У цей період, як свідчить статистика, значно зростає кількість отруєнь продуктами, зокрема серед дітей. Тому варто бути особливо обережними.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Пов'язано це про те, що господині готують дуже багато їжі до свята, і використовують їх у протягом багато часу. Звідси й виходять отруєння.

Скрін, відео YouTube діти
Скрін, відео YouTube діти

Потрібно завжди враховувати той факт, що дитячий організм досить ніжний, і завжди потребує виключно свіжої їжі. Тому їжа, яка кілька годин стояла на столі, а потім ще зберігалася якийсь час у холодильнику не підходить. Потрібно завжди годувати дитину свіжою.

Також, у жодному разі не можна допустити, щоб діти переїдали на свята, і зберігали звичний для них режим сну та неспання.

Також варто враховувати, що величезна кількість випадків отруєння відбуваються через їжу, яку ви замовляєте на свята додому.

"Пам'ятайте про необхідність регулярного приготування для дитини свіжої їжі, незважаючи на велику кількість приготовленої у свята їжі" - йдеться у повідомленні під постом.

Нагадаємо, що Комаровський застеріг про небезпечну інфекцію, червоні прапорці, після яких треба бігти до лікаря.

Раніше ми повідомляли, що не поспішайте купувати радіатори опалення: лікар Комаровський попередив усіх українців про небезпеку.