Жити в Україні все ще небезпечно, і слід бути готовим до всього. Громадянам вкотре нагадали послідовність дій під час вибуху та обвалу будівлі.

Далеко ходити за прикладом не потрібно, чому слід прислухатися до кожної повітряної тривози і ходити в укриття. 14 січня – суботній морозний день, місто Дніпро. Старий Новий рік за старим календарем, деякі люди збираються сім'ями і святкують.

Зруйноване майно, скріншот: YouTube
Зруйноване майно, скріншот: YouTube

Тим часом російські терористи завдають удару по житловому будинку, де були люди. Сотні людей втратили свій будинок, а ще понад 40 втратили життя.

Українцям нагадали, що навіть у ситуації, коли все довкола руйнується, потрібно постаратися вижити. Є методи, які підвищують ваші шанси на це.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

В першу чергу вам потрібно якнайшвидше спробувати залишити зруйновану будівлю, але звичайно ж, ліфтом користуватися не можна. Навіть якщо він працює.

Руйнування, скріншот: YouTube
Руйнування, скріншот: YouTube

Повільно спробуйте спуститися сходами, не створюючи паніки і тисняви. Людям із травмами спробуйте допомогти вибратися. Як тільки виберетеся з будівлі, відразу відійдіть якнайдалі, і не підпускайте дітей.

Якщо вибратися з будівлі немає можливості, тоді будьте далі від балкона і вікон. Відразу перекрийте по можливості газ та воду. В очікуванні рятувальників будьте в кутку поряд з дверним прорізом і балками, що несуть. Імовірність, що стеля обрушиться прямо на вас знизиться.

Якщо ж стався найстрашніший варіант, і ви опинилися під завалами, кричіть, що є сили про допомогу. В ідеалі буде, якщо поряд виявиться телефон. Постарайтеся вивільнити руки та ноги, якщо це можливо.

Можна спробувати розібрати завал навколо себе, але несучих елементів чіпати не потрібно, оскільки це призведе до ще більшого обвалу.

Чекаючи на допомогу, періодично кричіть і стукайте по трубах і батареях.

Зруйнований будинок у Харкові, фото: Telegram Харків зараз
Зруйнований будинок у Харкові, фото: Telegram Харків зараз

Сподіваємося, що вам ніколи не знадобляться ці поради.

Нагадаємо, що у Кремлі планують усю молодь кинути на перевиховання до казарм.

Раніше повідомлялося, що як найближчими тижнями ЗСУ зможуть остаточно зламати окупантів.

Також, українцям пообіцяли закінчити війну вже у 2023, час грає на боці ЗСУ