Зараз можна знайти безліч рекомендацій про здорове харчування. Проте не всі з них є правдою. Щобільше, деякі можуть навіть зашкодити.

Фахівці виділили п'ять популярних тверджень, про здоровий раціон. Ці факти можна почути досить часто, але усі вони, як не дивно, хибні. То ж варто ретельно перевіряти будь-яку інформацію, передусім з інтернету.

П'ять міфів про здорове харчування:

1. Вегетаріанство – найздоровіше харчування. Тут фахівці нагадують, що насправді обмежувати себе в деяких продуктах досить небезпечно. У результаті ви можете зіткнутися з дефіцитом різних речовин, а потім – з дистрофією. Щобільше, вегетаріанство може призвести до ослабленого імунітету, анемії, уповільненої реакції, пошкодження слизової оболонки шлунково-кишкового тракту.

корисне харчування, фото Pxhere
корисне харчування, фото Pxhere

2. Зизифус допомагає при недокрів'ї. Насправді ці китайські фініки містять дуже мало заліза, щоб вилікувати анемію. У 100 г цих продуктів є лише 2-3 мг заліза. Водночас у них дуже багато цукру, тому ризик ожиріння при їх вживанні теж збільшується.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

3. При помірному споживанні алкоголю можна захиститися від хвороб серця. Передусім пам'ятайте, що насправді алкогольні напої небезпечні. Дослідники стверджують, що навіть вживання помірної кількості спиртного все одно може підвищити ризик розвитку раку.

Яйце пашот, скріншот з відео
Яйце пашот, скріншот з відео

4. Через яйця підвищується рівень холестерину. Фахівці відзначають, що у яєць висока харчова цінність, а ще багато якісного білка. І холестерин хоча й міститься у них, там його набагато менше, ніж в інших джерелах холестерину. Наприклад, одне яйце на день буде, навпаки, корисним для здоров'я.

5. Щоб покращити травлення, потрібно після їди їсти фрукти. Фахівці зауважують, що у фруктах й так багато цукру. У результаті при постійному їх споживанні ви можете набрати вагу.

Сезонні фрукти. Фото: Youtube
Сезонні фрукти. Фото: Youtube

Нагадаємо, овочі борщового набору подорожчали знову: як часто українці зможуть варити улюблену страву

Як повідомляв "Знай.ua", заплатять у 8 разів більше: українцям перерахували доставку газу

Також "Знай.ua" писав, знову подорожчання? Якими будуть ціни на овочі та фрукти навесні