Декілька способів, які допоможуть краще висипатися та бути бадьорим зранку.

Є проста формула, яка допоможе вам завжди якісно висипатися і вставати вранці в гарному настрої. Називається формула "10 - 3 - 2 - 1- 0", зазначають сомнологи.

Бадьорість. Фото з відкритих джерел
Бадьорість. Фото з відкритих джерел

Доктор Джесс Андраде нещодавно привернула увагу тисяч людей після того, як її ролик в Instagram, що пояснює "основи гігієни сну", з’явився в мережі. У відео доктор Андраде представляє "Метод 10-3-2-1-0", покроковий посібник про те, як підготуватися до нічного оптимального сну протягом дня.

Його суть, коротко зводиться до дотримання декількох правил:

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще
  • 10 годин перед сном: ніякого кофеїну;
  • 3 години перед сном: ніякої їжі і алкоголю;
  • 2 години перед сном: ніякої роботи;
  • 1 година перед сном: ніяких екранів;
  • 0: кількість натискань на кнопку "відкласти" на будильнику вранці.

Лікар попередила, що це лише порада, і вона може підійти не всім, особливо якщо у вас є певні захворювання. Це також може працювати не для всіх, але це, звичайно, варто спробувати, якщо ви не отримуєте достатньо сну.

  • Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Нагадаємо, ми писали, що їжа, яка перетворюється на захист та дає енергію: які вітаміни необхідні для щоденного раціону.

Як повідомляв "Знай.ua", де в Україні бадьорий напій обійдеться найдорожче - рейтинг та порівняння з Європою.

Також "Знай.ua" інформував, коли чашка чаю може нашкодити: у чому криється небезпека гарячого напою.