Сало – улюблений продукт українців, який не лише дуже смачний, а й корисний. Втім, щоб отримати з нього тільки користь і не нашкодити організму, потрібно знати деякі нюанси. Про це повідомила терапевт та дієтолог Аліна Іванова у соцмережі Instagram.

Сало має як корисні властивості, і негативні. У ньому міститься багато насичених жирів, тому не варто вживати його у великих кількостях, оскільки є ризик зашкодити здоров'ю.

Сало. Фото: скрін youtube
Сало. Фото: скрін youtube

В той самий час у салі багато важливих мікроелементів, а також є жиророзчинні вітаміни, такі як А, Е, Д і К. Отже, продукт у розумних кількостях може принести користь організму.

Дієтолог підкреслює, що сало містить лецитин, тому сприятливо впливає на судини та клітинні мембрани. Також у ньому є омега-3 поліненасичені жирні кислоти, які сприяють утворенню оболонок навколо нейронів та прибирають запальні процеси.

Популярні новини зараз
В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Виплати ніхто не чіпатиме: переселенців порадували доброю звісткою Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

Сало, скріншот: YouTube
Сало, скріншот: YouTube

Для отримання максимальної користі для організму сало слід їсти вранці або в обід. При цьому краще вибирати проморожений продукт, але в жодному разі не смажений. У день рекомендується з'їдати близько 30-40 г сала.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, молода шкіра, густе волосся та чудова пам'ять: чому потрібно вживати цей вітамін.

Також наш портал інформував, лише одна вправа швидко підготує ваше тіло до літа: жирок з живота втече миттєво.

Крім того, ми писали список корисних продуктів, які додадуть вам зайвих кг при схудненні: придивіться уважніше.