У теплу пору року українці піддаються укусам не лише комарів чи кліщів, а й бджіл. При цьому укус цієї комахи може бути досить небезпечним, адже у деяких людей може піти алергічна реакція. Так, при укусі бджоли потрібно дотримуватися п'яти основних правил.

Насамперед треба видалити жало з місця, куди вкусила бджола. Якщо його виявити не вдалося, то, можливо, вас вкусила оса.

Бджоли, скріншот: YouTube
Бджоли, скріншот: YouTube

Другий крок: очистити шкіру, промив місце укусу водою з милом і змастити шкіру антисептиком.

Третій крок – охолодити місце укусу. Можна зробити холодний компрес або просто дістати з холодильника років та прикласти до шкіри. Після цього можна зробити сольовий або содовий компрес – 1 чайну ложку на склянку води.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Бджоли, фото: кадр з відео
Бджоли, фото: кадр з відео

Четвертий крок – прийняти антигістамінний засіб. Укус бджоли може спровокувати алергічну реакцію навіть у тих людей, які раніше не піддавалися таким процесам.

П'ятий крок – заспокоїтися та пити багато води та солодкого чаю. Це допоможе організму відновитись.

Варто зазначити, що в народній медицині є засоби, які покликані знизити болючі відчуття при укусі бджоли. Наприклад, місце укусу можна прикласти зріз цибулини, часнику. Також може допомогти сік листя чебрецю.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше портал Знай повідомляв, небезпека хвороби Лайма або енцефаліту: лікар розповіла, як уберегтися від укусів кліщів.

Також наш портал інформував, кліщі на гарматний постріл не підійдуть: як приготувати бюджетний, але ефективний спрей від "кровососів".

Крім того, ми писали, сезон комарів не за горами: найпростіший спосіб зробити пастку для "кровососів" та інших комах.