Не секрет, що до перших днів червня вже вся розсада овочів висаджена. Щоб зелень швидко адаптувалася до нових "екстремальних" умов, її необхідно добре підтримувати, підгодовувати необхідними мінералами та мікроелементами.

На цей раз ми розберемося, що треба робити з молодими кущами огірків, щоб вони різко поперли, як шалені. Для цього потрібна лише сметана.

Про цей цікавий рецепт підгодівлі зі сметани розповів один із українських блогерів-дачників, який постійно ділиться лайфгаками у мережі YouTube.

Розсада огірків. Фото: Youtube
Розсада огірків. Фото: Youtube

Як застосовувати підживлення зі сметани

Потрібно всього 1 літр під корінь, а результат буде просто приголомшливий. Щоб приготувати розчин, потрібно столову ложку сметани та шкірку одного банана залити двома літрами води. Потім все збити в блендері, настояти годину і процідити через сито.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн
Показати ще

Матковий розчин долити літром води, щоб вийшло 3 літри підживлення. Одна склянка підживлення розводити у 3-х літрах води та поливати рослини під корінь.

Огірки. Фото: скрін youtube
Огірки. Фото: скрін youtube

Також важливо знати, що перше підживлення проводиться після появи перших листочків за допомогою розчину. Другу проводять через 15-20 днів після першої, у період масового цвітіння та формування плодів у огірків.

Нагадаємо, не сідайте ці овочі поряд з кабачками, а то без драників залишитеся: все, що потрібно знати про "зелененьких".

Раніше повідомлялося, урожай полуниці збере всі "лайки": перетворюємо ягоди на великі та солодкі за допомогою кислого молока.

Також, збільшуємо врожай картоплі втричі: схема, про яку навіть ваша бабуся мовчала.