Театральна спільнота Харкова об'єдналася для допомоги в лікуванні 29-річного колеги Олександра Олешко. Молода людина є художником по світлу і актором декількох харківських театрів.

Днем, 31 березня з Олександром сталося неймовірне - за дивних обставин хлопець випав з вікна своєї квартири на 11 поверсі, і дивом залишився живим.

Близькі потерпілого кажуть: він не просто вижив, а отримав такі травми, які дають надію на відновлення і повернення до звичайного життя.

скріншот зі сторінки харківського театру в Facebook
скріншот зі сторінки харківського театру в Facebook

«Ніхто достовірно не знає, як все сталося. Відомо одне - Саша зачепився за дерево і тому залишився живий. У нього забиті легені і серце, зламаний хребет і стан важкий, але він в ясній свідомості і самостійно дихає. Те, що на сьогодні кажуть лікарі, що можна оцінити візуально – верхня частина тіла у нього в порядку, паралізована тільки нижня частина», - поділилася з «Місто Х» Маргарита Корнющенко, подруга і колега потерпілого, керівник літературної частини харківського театру ім. Шевченка.

Популярні новини зараз
Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії
Показати ще

За словами подруги потерпілого, для того, щоб лікарі змогли робити прогнози на майбутнє, Саші потрібна операція на хребті. А перед цим потрібно підготувати до багатогодинного наркозу постраждалі серце і легені.

«Після операції буде зрозуміло, як розвиватиметься ситуація далі. За найоптимістичнішими прогнозами, після тривалої реабілітації він повністю відновиться. В гіршому випадку - залишиться в інвалідному візку. Тобто, зараз ми боремося не за життя людини, а за його здоров'я», - додала Маргарита.

Пригода, яка сталося з Олександром Олешко, в цей час розслідує поліція. Серед возможних версій – суїцид, нещасний випадок і спроба умисного вбивства. Першу і останню версії рідні хлопця категорично заперечують.

«Він живе з друзями - це адекватні молоді люди, його давні знайомі, і немає ніяких підстав вважати, що вони могли це зробити. Сашина мама також заперечує версію спроби самогубства. Так, він був пригнічений через ситуацію в країні, але не більше, ніж усі ми», - каже Корнющенко.

Зараз хлопець знаходиться в реанімації Харківської лікарні швидкої допомоги. Попереду його чекає тривалий період лікування і реабілітації. Після того, як лікарі приведуть в порядок внутрішні органи, Сашу чекає важка операція на хребті.

скріншот зі сторінки харківського театру в Facebook
скріншот зі сторінки харківського театру в Facebook

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Нещасний випадок чи вбивство? Мешканці гуртожитку в Харкові наткнулися на труп хлопця

Як повідомляє портал «Знай.ua» Під Львовом 3-річна дівчинка випала з балкона, поки мати шукала щастя в пляшці

Також «Знай.ua» писав, що Чоловік перетворився на факел після невдалого розпалювання печі, відео не для людей зі слабкими нервами